Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Vexpan Nationaal Parkeercongres: duurzaamheid in parkeren & mobiliteit

Vexpan Nationaal Parkeercongres: duurzaamheid in parkeren & mobiliteit

Op donderdag 10 oktober a.s. organiseert Vexpan het jaarlijkse Nationaal Parkeercongres in de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) te Rotterdam. Gekozen is voor het uitdagende thema ‘Duurzaamheid in mobiliteit & parkeren’. Waar raken duurzaamheid en circulariteit het onderdeel ‘parkeren’ in de mobiliteitsketen? Hoe kan het parkeerbeleid een instrument zijn voor de invulling van duurzaamheidsambities?

Duurzaamheid in mobiliteit en parkeren

Keynotes behandelen onderwerpen zoals smart mobility, nieuwe logistieke concepten in relatie tot de aanpak van CO2-reductie. Hoe ziet een duurzame mobiliteitsketen eruit, welke nieuwe ontwikkelingen zien we opkomen? Maar vooral, wat gaat de toekomst ons brengen? Op die brandende vragen laat trendwatcher duurzaamheid en technologie Melanie van Polen in haar presentatie ‘Next mobility: een toekomst vol innovaties en oplossingen’ haar licht schijnen.

Workshops

In de middag is er de mogelijkheid om in een interactieve setting verschillende workshops te volgen. Met elkaar worden probleemstellingen uitgewerkt rondom onder andere de inventarisatie van duurzame parkeerinstrumenten voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, oplaadstress bij gemeenten, fietsparkeren en on- en off-street parkeren uit. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere workshops en er daarvan twee bijwonen. Kom vooral met meerdere collega’s, zodat u zoveel mogelijk van de dag meekrijgt! Een workshop kan ingeruild worden voor een tour op locatie in het Innovation Dock.

Innovatieve locatie

Ieder jaar kiest Vexpan voor bijzondere locatie. Dit jaar is er gekozen voor het congresgebouw van de RDM, de voormalige “Rotterdamsche Droogdok Maatschappij”. RDM Rotterdam is de plek voor innovatie, waar verrassend dichtbij de stad bedrijven, studenten en onderzoekers samen aan technische projecten werken. Een inspirerende plek die u gezien moet hebben!

Het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2019 is door iedereen bij te wonen. Bekijk het volledige programma op Vexpan.nl/ en meld u aan.

Ervaar de reis naar het congres als een MaaS-Experience!

We willen alle bezoekers van het congres oproepen om voor een andere manier van reizen te kiezen dan gebruikelijk. Maak gebruik van de watertaxi, elektrische scooter, gebruik de e-bike of ga met de trein. Film uw reis en vertel ons over uw ervaringen via #Vexpan, of stuur het naar info@vexpan.nl. De leukste inzending staat een mooie prijs te wachten.

Over Vexpan

Vexpan is dé autoriteit op het gebied van parkeren binnen de sector mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Vexpan streeft ernaar de verschillende belanghebbenden met elkaar te verbinden door informatie-uitwisseling in het kennisnetwerk, om zo integraal de kwaliteit van het vakgebied parkeren continu te verbeteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.