Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Verstelbare taludtrappen voor optimale flexibiliteit

bouwput 101 kopiëren
De Taludtrap is nieuw in Nederland sinds november 2019 en heeft in korte tijd vele harten veroverd in de bouw- en infrasector.

Tekst | Tekst | Roel van Gils Beeld | EasyStairs

1 maart 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Omdat de treden van de Taludtrap scharnieren op de trapboom, kun je met één trap hoogtes van 51 cm  tot maar liefst 416 centimeter overwinnen, afhankelijk van de gekozen variant. De trap past dus altijd. 

“De Taludtrap is nieuw in Nederland sinds november 2019”, begint Gert Huisman van EasyStairs. “De verstelbare trap heeft in korte tijd vele harten veroverd in de bouw- en infrasector. Logisch, want bedrijven hebben nog maar één trap nodig voor vrijwel alle projecten. Ze verspillen dus geen hout of staal meer aan het (ver)maken van een tijdelijke trap. BAAK heeft in totaal zes Taludtrappen aangeschaft met elk achttien treden. De configuratie biedt een veilige opgang (lees: vlakke treden) bij een hellingshoek van 30 tot 55 graden en heeft een hoogtebereik van 253,5 tot 415,5 centimeter. Op een talud kunnen de trappen zelfs eindeloos gekoppeld worden.”

De configuratie biedt een veilige opgang (lees: vlakke treden) bij een hellingshoek van 30 tot 55 graden en heeft een hoogtebereik van 253,5 tot 415,5 centimeter.

EasyStairs levert en verhuurt de Taludtrappen vanuit voorraad in zes varianten van drie tot achttien treden. “De Taludtrappen zijn uitgevoerd in gegalvaniseerd staal, duurzaam en eindeloos herbruikbaar”, legt Huisman uit. “Ze zijn eenvoudig te transporteren en in vijf minuten gebruiksklaar. Vanwege het gewicht van 150 kilogram gebeurt dat doorgaans met een kraan. Later dit jaar presenteren we een lichtere variant in aluminium die door twee personen eenvoudig is te plaatsen.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht