Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Verkeersregelaars: de gastheren en -vrouwen op de dijk
Je moet als verkeersregelaar stevig in je schoenen staan.

Verkeersregelaars: de gastheren en -vrouwen op de dijk

De werkzaamheden op de dijk tussen Gorinchem-Waardenburg hebben gevolgen voor het verkeer. Aan de verkeersregelaars van Techno Traffic Control om alles in goede banen te leiden.

“Het vak van verkeersregelaar wordt nog te vaak onderschat”, aldus François Moelands, algemeen directeur Techno Traffic Control. “Je moet als verkeersregelaar stevig in je schoenen staan. In weer en wind sta je op de dijk. Je hebt vriendelijke weggebruikers maar zeker ook boze. En, niet geheel onbelangrijk, je hebt de verantwoordelijkheid om het verkeer goed te regelen en dus moet je ogen en oren hebben voor wat er om je heen gebeurt.” Hiermee benoemt François meteen een aantal kwaliteiten waaraan een goed verkeersregelaar moet voldoen. “Tel hierbij op de flexibiliteit in werktijden, collegialiteit en bovenal passie voor het vak, dan heb je de ‘ideale’ verkeersregelaar.’”

Kwaliteit voorop

Techno Traffic Control staat voor haar mensen. “Onze slogan ‘kwaliteit in verkeersveiligheid’ is de basis voor alles wat we doen”, legt Aert Huijben, algemeen manager, uit. “Wij werken op grote en kleine infraprojecten, bij evenementen en op bouwplaatsen. Op dit moment hebben we zo’n 120 verkeersregelaars vast in dienst. Zij zijn in het bezit van VCA, GPI en hun landelijke aanstellingspas. Bovendien hebben ze altijd de beschikking over de juiste beschermingsmiddelen.”

De verkeersregelaars hebben ogen en oren hebben voor wat er om hen heen gebeurt.

Gastheer en -vrouw

De dijk tussen Gorinchem en Waardenburg is een traject waar veel verkeer is, zeker bij Gorinchem is het druk. Naast het doorgaande verkeer bestaande uit automobilisten, openbaar vervoer en fietsers, hebben de verkeersbegeleiders de taak om het werkverkeer te begeleiden. Ook zijn ze gastheer en -vrouw voor de omwonenden. “Ze zijn altijd op de hoogte van de actuele werkzaamheden en kunnen de bewoners daarover informeren als er vragen zijn.” 

Koppeling navigatiesysteem

Hoewel het vak van verkeersregelaar vrij traditioneel is, komt ook hier innovatie om de hoek kijken. “In 2018 hebben we
ons eigen planningssysteem gebouwd. Naast dat we de verkeersregelaars altijd van te voren persoonlijk bellen over de werkzaamheden, ontvangen ze de opdrachten in een app. In deze app kunnen ze zich tevens aan- en afmelden en uren declareren. Zo regelen we de administratie snel en eenvoudig. In 2022 willen we de app koppelen aan navigatiesystemen zodat je als automobilist onderweg een melding krijgt dat er verkeersregelaars staan.”

Oog voor duurzaamheid en 

Bij Techno Traffic Control is veel aandacht voor duurzaamheid. Ten eerste zorgen ze voor duurzame inzetbaarheid van mensen. “Onze mensen zijn ons kapitaal”, aldus François. “Daar zorgen we goed voor. Niet alleen zorgen we voor goede kleding en middelen, ook is er veel aandacht voor de mens achter de verkeersregelaar en geven we senioren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag de kans om bij ons te werken. En we hechten veel waarde aan veiligheid. Op dit moment zijn we bezig om Veiligheidsladder 2 te beklimmen, onze ambitie is om toe te werken naar Trede 3.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.