Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Verkeersgeleiding voor veilige verkeerssituaties
Bochtbescherming geleidebanden in Zevenaar.

Verkeersgeleiding voor veilige verkeerssituaties

Leicon Verkeersgeleiding levert met robuuste prefab betonoplossingen een wezenlijke bijdrage aan een verkeersveilige, bereikbare en toegankelijke infrastructuur. Met betonoplossingen geven ze een positieve impuls aan een duurzame leefomgeving.

Wim van der Kamp werkt sinds 2007 bij Leicon Verkeersgeleiding. Lange tijd was hij onderdeel van de buitendienst, maar sinds januari 2022 is hij vestigingsleider. “Leicon is onderdeel van het grote Duitse concern Berding Beton en wij hebben een vestiging in Steenwijk. We produceren prefab beton elementen voor de gehele GWW. Zo maken we prefab verkeersdrempels om de verkeersveiligheid te vergroten.”

Bochtbescherming

Wat bedoeld was als bescherming voor de buitenstraal van rotondes, breidt zich nu uit tot bescherming voor letterlijk alle bochten. “In veel bochten en op veel rotondes worden varkensruggetjes/schrikblokken of grasbeton toegepast als bochtbescherming. Maar dit is vaak niet genoeg en dan wordt het kapot gereden. Onze betonbanden zijn vormvast, sterk en ook nog eens erg duurzaam. Als ze eenmaal liggen, hoef je er niet meer naar om te kijken”, vertelt Van der Kamp.

Rotonde geleidebanden bij de Ben & Jerry’s IJsfabriek in Hellendoorn.

Hij gaat verder: “Deze bescherming is perfect voor in bochtstralen waar met name zwaar verkeer komt. Zoals op industrieterreinen, maar ook in het buitengebied. Hier zie je vaak dat tractoren en ander zwaar landbouwverkeer de bocht telkens weer op hetzelfde stukje kapot rijden. Dan kun je deze bescherming erg goed toepassen. Onze oplossing is dan ook in de meest voorkomende bochtstralen te verkrijgen. Daarnaast is het mogelijk om één of meerdere glasbollen toe te passen om de veiligheid en zichtbaarheid van de bochtbescherming te vergoten.”

De producten van Leicon zijn op veel plekken te vinden. “Zo hebben we op een enorm industrieterrein in Venlo (Greenport) alle in- en uitgangen van de buitenstraal voorzien van onze Leicon geleidebanden. Daarbij letten we uiteraard op de afwatering. We hebben een bijpassende kolk in ons assortiment. Maar in veel gevallen wordt de bandenlijn onderbroken om het water zijn natuurlijke gang naar de berm te laten volgen. In het hart van de bocht plaatsen we zo’n onderbreking, zodat het water altijd de berm in kan stromen.”

Doorontwikkelen

Leicon denkt en kijkt graag vooruit. Het bedrijf is dan ook voortdurend bezig zichzelf en zijn producten te verbeteren. “Zo hebben we bijvoorbeeld een prefab-bushalte: GX. Dat is een doorontwikkeling op onze bushalte GL, die we een paar jaar geleden hebben gemaakt. Op de nieuwe versie brengen we zelfs blindegeleidelijnen aan, waardoor het een heel toegankelijk product geworden is. Door ons speciale procedé met mallen kunnen we snel schakelen in maatwerkproducten. Wat betreft het doorontwikkelen van producten zijn we nooit klaar.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.