Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Verder gaan dan transport
Ook ’s nachts wordt er doorgewerkt.

Verder gaan dan transport

Van Grunsven Transport BV is 28 jaar geleden begonnen met één vrachtwagen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf dat de complete logistiek voor grote projecten kan verzorgen, maar ook de inname van grond, keuring en leverantie van grondstoffen, “Eigenlijk alles, behalve grondwerk”, zegt directeur Anton van Grunsven.

“Wij doen meer dan transport, wij ontzorgen van A tot Z”, zegt van Grunsven. Dit is in het loop der jaren zo gegroeid. “De opdrachtgevers veranderen en daar hebben we onze organisatie op aangepast. We onderscheiden ons doordat we net wat meer doen, we gaan verder dan alleen het transport.” Van Grunsven heeft een duurzaam wagenpark met diverse gespecialiseerde onderdelen: transport, leverantie van grondstoffen en gladheidsbestrijding. Daarnaast is het bedrijf thuis in tussentijdse opslag, grondstromencoördinatie, baggertransport, projectmanagement en -begeleiding.

Van Grunsven werkt mee aan onderhoud van de snelweg.

Dicht bij de klant

Het hoofdkantoor met werkplaats en op-/overslag is gevestigd in Uden. Van Grunsven Transport heeft echter depots op meerdere locaties. “Zo zitten wij dichter bij de klant én verminderen wij de reistijd en daarmee de CO2-uitstoot. Wij beschikken met ons bedrijf Westdijk kippers over een tweede kantoor met werkplaats en op-/overslagkade in Utrecht. Deze locatie ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal waar wij grote schepen kunnen laden en lossen. Ook hebben wij in Reuver en Breda een materieel opslag.” 

CO2 en stikstof reduceren is een belangrijk speerpunt voor Van Grunsven. “Zo ontwikkelden wij speciale thermo-isolatie voor kippers die asfalt vervoeren en rijden wij met de jongste generatie Euro 6-trucks. Daarnaast zijn wij in samenwerking met brandstofleverancier Den Hartog overgestapt op een geavanceerde, CO2-besparende biodiesel. Die is vervaardigd uit reststromen zoals plantaardig frituurvet. Deze schonere brandstof zorgt ervoor dat wij 24/7 goed werk leveren op een economisch haalbare manier voor onze klanten.”

Een gefreesd stuk snelweg.

Grote projecten in 2021

In de zomer van 2021 realiseerde Strukton Civiel BV onderhoud, asfaltwerkzaamheden en verbreding van 2 naar 3 rijbanen op de A15 bij Sliedrecht. Van Grunsven verzorgde voor dit project alle transport voor aanleg van 220.000 m2 nieuwe deklaag. Dit is vergelijkbaar is met 35 voetbalvelden. Van Grunsven: “Hiervoor hebben wij 55.000 m3 grond verzet door materiaal af te voeren in depot, partijkeuringen uit te voeren en weer afzet te vinden en afvoeren. Er is 13.000 m3 zand aangevoerd, 22.000 ton aan funderingsmateriaal vervoerd en 3.000 ton zand voor zandbed geleverd. Ook is aanlevering van 6.600 ton menggranulaat en 12.650 ton hydromix menggranulaat nodig geweest.” In dit project is 47.000 ton asfalt aangebracht waarvan in het laatste weekend 15.000 ton. “Met schepen en wagens konden wij afvoer van 35.000 ton freesasfalt realiseren. Dit waren ongeveer 900 transportbewegingen per weekend.”

Van Grunsven heeft een duurzaam wagenpark.

Ook aan het veelbesproken onderhoud van de A12 werkte Van Grunsven mee. Tussen Woerden en Nieuwerbrug is het asfalt over 4,5 kilometer over de volledige breedte vervangen door zeer stil asfalt. “Hiervoor verzorgden wij het hele logistieke gebeuren en hebben het freesasfalt afgevoerd.” Er is natuurlijk regelmatig groot variabel onderhoud (GVO) in heel Nederland nodig. In 2019, 2020 én 2021 heeft Heijmans Infra BV in samenwerking met Van Grunsven Transport BV en Van Lijssel Transport BV onderhoud uitgevoerd aan Hoofdwegennet Zuid-Nederland. Hier kwam 217.500 ton freesasfalt vrij en werd 245.000 ton asfalt aangevoerd.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.