Platform over civiele techniek & infrastructuur
Veiligheid

Verbeterde veiligheid op de bouwplaats dankzij veiligheidsconcept

Voel je je veilig, dan kan je het beste van jezelf geven. Dat geldt voor alle sectoren en in het...

xp-edge-protection-kopieren

18 november 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voel je je veilig, dan kan je het beste van jezelf geven. Dat geldt voor alle sectoren en in het bijzonder voor de bouw. Doka speelt daarop in met een professioneel en veelomvattend veiligheidsconcept op de bouwplaats. Het concept strekt van productontwikkeling en veiligheidsadvies tot een compleet pakket aan veiligheidsproducten en diensten.

Veiligheid staat bij Doka dan ook hoog in het vaandel. En terecht, want uit studies blijkt dat op veilige bouwplaatsen sneller wordt gewerkt en minder ongelukken gebeuren. Ongelukken die behalve menselijk leed en verlies, ook extra kosten veroorzaken. Om de toepassing van veiligheidssystemen zo veel mogelijk te vereenvoudigen investeert Doka consequent in innovatie. Op die manier kan worden gegarandeerd dat voor elke bekistingstoepassing eenvoudig en snel te bedienen veiligheidsproducten beschikbaar zijn.

360° bewegingsvrijheid

Neem de FreeFalcon waarmee Doka de mogelijkheid biedt om veiligheid probleemloos te combineren met snelheid en kosteneffectiviteit.  Het nieuwe valbeveiligingssysteem biedt gebruikers 360° bewegingsvrijheid zonder ten koste te gaan van de mobiliteit. FreeFalcon kan direct zonder verankering worden ingezet op bouwlocaties zodat planning- en montagekosten tot een minimum worden beperkt. De verplaatsing kan eenvoudig door één persoon worden verzorgd met een heftruck.

Het Xsafe plus universeel passend werkplatform.

 

Collectieve beveiliging

Een goed voorbeeld van een collectieve valbeveiliging is Doka’s universeel inzetbare veiligheidsheksysteem XP. Centraal element is een leuningstaander voor alle soorten leuningbeveiligingen, zoals veiligheidshekken, hout,  steigerbuizen et cetera. Vijf praktische bevestigingsonderdelen maken de staander toepasbaar in nagenoeg alle ruwbouw-omgevingen, waaronder betonvloeren, trappen en brugranden. De leuningstaander van het XP-veiligheidsheksysteem is uitgevoerd met easy-click-functie en is daarmee met één beweging snel, eenvoudig en betrouwbaar te monteren.

Kant-en-klaar werkplatform

Speciaal voor wandbekistingen biedt Doka verder het universeel passende werkplatform Xsafe plus. In tegenstelling tot traditionele steigersystemen kent dit werkplatform geen steiger- of losse delen maar een voor gemonteerde, opklapbare werkvloer van geel geglazuurd hout met geïntegreerde ladder en rug- én kopleuningen. Hierdoor is de gebruiker altijd betrouwbaar en rondom beveiligd, zelfs in tijdelijke en ombouwsituaties.  Zo combineert Xsafe plus een verbeterde veiligheid met tijdwinst in elke fase van een bouwproject.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%