Platform over civiele techniek & infrastructuur
Veiligheid voor alles en iedereen – Brigade Electronics

Veiligheid voor alles en iedereen – Brigade Electronics

Eind jaren zeventig gestart als eenmanszaak en inmiddels uitgegroeid tot internationaal bedrijf met wereldwijd meer dan 250 werknemers. Al die jaren bleef de visie onveranderd: wegen en werkterreinen veiliger maken voor iedereen. 

Levens besparend

“Het voorkomen van ongelukken en levens besparen, dát is ons belangrijkste doel, onze core business”, vertelt Huib Slijkhuis, managing director van Brigade Electronics Benelux. ‘’We zijn specialist op het gebied van veiligheidssystemen voor voertuigen. Hiermee komt veilig werken en het voorkomen van schades en ongelukken binnen handbereik van elke organisatie. Onze klanten werken met voertuigen en machines in bijvoorbeeld de bouw. Maar ook in sectoren als transport, huisvuil en recycling, landbouw en bij gemeenten. Eigenlijk overal waar met voertuigen en machines wordt gewerkt en de kans op ongelukken met werknemers of kwetsbare weggebruikers bestaat.”

Het doel: een optimale veiligheid voor iedereen.

Advies en service

“Bij ons staat het probleem van de klant centraal, waarbij wij de meest geschikte oplossing adviseren. Zo is de ene klant bijvoorbeeld gebaat bij een geavanceerd 360 graden systeem, waarbij beelden worden opgenomen en de bestuurder ook nog akoestische waarschuwingen krijgt. Terwijl een andere klant met een achteruitrij-alarm al geholpen is.” Daarnaast hecht Brigade Electronics bijzonder veel waarde aan goede service. “Je kunt nog zo’n goed product verkopen, als de service slecht is, zul je de klant uiteindelijk verliezen.” Deze onderscheidende service heeft zich de afgelopen jaren ook bewezen. Slijkhuis vervolgt: “We zijn flink gegroeid, in minder dan tien jaar is de omzet meer dan vertienvoudigd.” 

De voertuigveiligheidssystemen van Brigade Electronics creëren zekerheid op veiligheid.

Toekomstgericht en innovatief

Slijkhuis benadrukt dat de organisatie zich blijft ontwikkelen. ‘’Onze producten en systemen zullen in de komende jaren steeds meer geïntegreerd worden vanaf fabriek. Met een aantal grote gespecialiseerde dealers (wereldwijd) in de markt is al sprake van samenwerking.” Kijkend naar bijvoorbeeld de Nederlandse bouwsector, zien we dat veiligheid een steeds grotere rol speelt. Het huidige GCVB, de Governance Code Veiligheid in de Bouw, wordt in 2021 vervangen door het ’Beleid reductie aanrijdgevaar’. Dat omschrijft een aantal maatregelen om het risico op aanrijdingen verkleinen of zelfs te elimineren. Aannemers wordt dus verplicht hun voertuigen van bepaalde veiligheidssystemen te voorzien en zij hebben hier één jaar de tijd voor. Dit brengt voor Brigade Electronics volop mogelijkheden met zich mee. 

Brigade Electronics biedt oplossingen voor alle bedrijven of projecten waar rijdend materieel en personen op hetzelfde terrein werken en er sprake een veiligheidsrisico is.

“Belangrijk dus, om nieuwe producten te introduceren die aansluiten bij toekomstige technologische ontwikkelingen. Innovatie en duurzaamheid zullen belangrijk zijn voor de toekomst, of het nu gaat om baanbrekende nieuwe producten of het betreden van nieuwe markten.” Slijkhuis besluit: “Onze doelgerichte oplossingen, het met de klant meedenken én het hoge serviceniveau liggen ten grondslag aan ons succes.” Brigade Electronics is uitgegroeid tot een speler van formaat waar we nog veel van kunnen verwachten in de toekomst.  

Brigade Electronics BV is een dochteronderneming van het Engelse Brigade Electronics Group Plc, met vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Canada, de USA en Nederland.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.