Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Veiligheid en doorstroming door verkeersmaatregelen

verkeersborden-1
Traffic Service Nederland heeft alle expertise in huis voor zowel de tijdelijke als de permanente verkeersvoorzieningen.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Traffic Service Nederland

14 december 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Elke weg is uniek en daarom is een goede en logisch opgestelde bewegwijzering zeer belangrijk. Bij de reconstructie van de A.C. de Graafweg (N241) verzorgt Traffic Service Nederland het ontwerp, de levering en montage van de nieuwe verkeersmaatregelen. Met als doel de veiligheid en doorstroming te garanderen.

De A.C. de Graafweg verbindt de N242 met de A7 en doorkruist drie gemeenten: Heerhugowaard, Opmeer en Medemblik. Voor de veiligheid wordt de rijbaan verbreed, komen er minder in- en uitritten en komt het fietspad verder van de weg af te liggen. “Bebording en bebakening zijn onlosmakelijk verbonden met het ontwerp van wegen”, zegt Remco Braam van Traffic Service Nederland. “Enerzijds om duidelijkheid te geven over de verkeersregels en anderzijds voor een heldere oriëntatie van de weggebruiker.” 

Leesbaarheid

Bij het ontwerp van de nieuwe bewegwijzering is het volgens Braam van groot belang om rekening te houden met uniformiteit, continuïteit en leesbaarheid. “Te veel informatie leidt ertoe dat de weggebruiker te veel tijd besteedt aan het bord en te weinig aan zijn medeweggebruikers, en te weinig informatie leidt ertoe dat hij zich onzekerder, dus minder veilig, gedraagt”, verduidelijkt hij. Voorheen verzorgde de ANWB het plaatsen en onderhouden van de bewegwijzering in Nederland. Sinds 2005 is Traffic Service Nederland als één van de eerste partijen in Nederland ingestapt in de vrijgekomen bewegwijzeringsmarkt. “Sindsdien zijn wij hierin een betrouwbare partij en hebben wij verschillende opdrachten uitgevoerd voor diverse overheden en aannemers. We beheersen het volledige proces van inventarisatie, advies, ontwerp, levering en montage tot en met het onderhoud.”

Bij de reconstructie van de A.C. de Graafweg (N241) verzorgt Traffic Service Nederland het ontwerp, de levering en montage van de nieuwe verkeersmaatregelen.

Tijdelijk en permanente verkeersvoorzieningen

Traffic Service Nederland levert alle diensten en producten in samenwerking met gecertificeerde leveranciers voor RVV-bebording en bebakening (CE-gecertificeerd), bewegwijzering en ondersteuningsconstructies (die voldoen aan eisen van Rijkswaterstaat). “Wij borgen hiermee dat alleen gecertificeerde producten langs openbare wegen worden geplaatst”, verzekert Braam. “Alles wat wij doen is gericht op het verbeteren van veiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. Wij werken met eigen mensen en materieel, wat ons efficiënt, flexibel en ook uniek maakt. Met 10 vestigingen zijn wij door en voor heel Nederland bereikbaar en beschikbaar. Wij hebben alle expertise in huis voor zowel de tijdelijke als de permanente verkeersvoorzieningen. Echter zijn wij op dit project enkel gevraagd voor de permanente bewegwijzering.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht