Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veilige afzetting voor mens en materieel

Veilige afzetting voor mens en materieel

Bij de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen staat veiligheid voorop. Aannemerscombinatie Sassevaart hanteert een strikte veiligheidsfilosofie om (bijna) ongevallen te voorkomen. Daar hoort ook een deugdelijke afzetting bij. Laat dat maar aan Bouwhekken Nederland over, die over een periode van inmiddels al vijf jaar de nodige afschermingen en bijbehorende accessoires levert op het project.

Bouwhekken Nederland is dé partner in tijdelijke afzettingen met een groot assortiment in allerlei verschillende soorten en maten. “Voor alle doeleinden leveren wij het juiste type bouwhek direct uit voorraad met een gegarandeerde bezorging binnen 1-2 werkdagen in Nederland en België”, zegt Jornd van der Heide van Bouwhekken Nederland. “Daarnaast kunnen we ook montage en camerabeveiliging uit handen nemen. Die veelzijdigheid maakt dat we regelmatig worden ingeschakeld door grote aannemerscombinaties, zoals hier op de Nieuwe Sluis, om gedurende de looptijd van een project de benodigde afzettingen te leveren. In alle soorten en maten.”

Vele honderden typen afzetting

De eerste levering voor aannemerscombinatie Sassevaart betrof een serie van in totaal 900 bouwhekken in 2018, vervolgt Van der Heide. “De bouwhekken zijn destijds door de combinatie aangekocht en door ons uitgeleverd en gemonteerd in twee fases. Het ging daarbij om standaard bouwhekken in blok met klemmen en schoren, waarmee een veilige afscherming werd gecreëerd voor mens en materieel. Enige tijd later hebben we weer de nodige accessoires geleverd, zoals scharnieren en loopwielen om poorten te maken, maar ook kleden op bouwhekken. Dergelijke ‘kleden’ hebben een meerledige functie: ze onttrekken het bouwterrein aan het zicht, hebben een reclamefunctie en beschermen de achterliggende materialen tegen wegwaaien. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en nog altijd betrokken bij het project. Zo hebben we recent nog een serie van circa 300 stuks lagere hekken en dranghekken geleverd van 1,10 en 1,20 meter hoog. Dit type afzetting is vooral bedoeld om ook in de eindfase de grenzen te blijven markeren en de veiligheid te garanderen.”

Aannemerscombinatie Sassevaart heeft de afzetting bij Bouwhekken Nederland volledig aangekocht. “Vaak worden de hekken aan het einde van het project verdeeld onder de combinanten, maar ook een terugkoopregeling is bespreekbaar”, zegt Van der Heide. “Daarnaast faciliteren we ook regelmatig producten voor verhuuropdrachten. Daarvoor werken we nauw samen met verschillende verhuurders door het hele land om opdrachtgevers snel en efficiënt te voorzien van tijdelijke afscherming.” Kortom, Bouwhekken Nederland heeft ‘alles’ in huis voor een veilig terrein, en indien gewenst ook nog eens volledig in de huisstijl van de infra-aannemer. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.