Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veilig en soepel werken met R-series verreikers

Veilig en soepel werken met R-series verreikers

Na de introductie van de vernieuwde R-serie roterende verreikers eind vorig jaar zijn nu de compactere starre verreikers aan de beurt.

Bobcat’s nieuwe generatie starre verreikers bestaat uit maar liefst 12 modellen met Stage V-motoren. Deze compacte verreikers uit de R-serie bieden een hefhoogte van 6 tot 18 m en een hefcapaciteit tussen de 2,6 en 4,1 ton. Het twaalftal is onder te verdelen in drie groepen:

  • Compacte verreikers: TL26.60, TL30.60 en TL30.70.
  • Midrange verreikers: TL35.70, T35.105, T35.105L en T36.120SL.
  • Verreikers voor hoog bereik: T35.130S, T35.130SLP, T35.140S, T41.140SLP en T40.180SLP.

De verreikers worden gebouwd in de Bobcat-fabriek in het Franse Pontchâteau bij Nantes en worden vanaf komende zomer aan de dealers uitgeleverd. De R-serie krijgt af-fabriek een standaardgarantie van 3 jaar (of 3.000 bedrijfsuren) op de hele machine. Het lage zwaartepunt en de goed uitgebalanceerde constructie, met onder meer een zwaar tegengewicht en een lange wielbasis, zorgt voor een optimale gewichtsverdeling. Hierdoor kunnen deze verreikers met en zonder uitgeschoven stabilisatoren hoog en ver reiken wanneer ze zware lasten verplaatsen. 

Door hun lage zwaartepunt en goed uitgebalanceerde constructie kunnen de verreikers van de R-serie met en zonder uitgeschoven stabilisatoren hoog en ver reiken wanneer ze zware lasten verplaatsen.

Nog nauwkeuriger werken

Het nieuw ontworpen transmissiesysteem biedt een nog soepelere handling om ook de lastigste klussen op hoogte met chirurgische precisie te kunnen uitvoeren. Door de combinatie van het Boom Positioning System, de nieuw ontworpen ultra-nauwkeurige joystick en het gemakkelijk te gebruiken kruippedaal wordt de operator minder snel vermoeid. Een hogere motorrem zorgt voor een kortere remafstand en de haas- en schildpadsnelheden worden aangestuurd met de joystick. De nieuwe dynamische rijmodus regelt een snelle respons van de transmissie en de nieuwe optionele handbediening van de Flex-rijmodus regelt de rijsnelheid onafhankelijk van het motortoerental .

Dankzij de steiler aflopende motorkap – die het onderhoud vergemakkelijkt – geeft de operator een uitstekend zicht rondom.

Beter zicht door steilere motorkap

Alle verreikers uit de R-serie kregen een nieuwe motorkap, met een steiler profiel dat meer zicht biedt en de dode hoek aan de rechterkant van de machine met 15 % verkleint. Tegelijkertijd werd hiermee de toegang tot het motorcompartiment verbeterd. Onder de motorkap zien we de verbeterde versies van de D34 Stage V-motor van Bobcat. De roetfilter (DPF) wordt automatisch geregenereerd zonder dat de machineprestaties daaronder leiden of de bestuurder wordt afgeleid. 

In de 75 pk-motor wordt geen AdBlue gebruikt en bij de 100 pk-motor van de verreikers voor hoog bereik geenEGR. De onderhoudsintervallen zijn daarmee teruggebracht van vijf naar drie en dat betekent minder onderhoud dus lagere gebruikskosten. Het rendement wordt verder vergroot doordat ze aangesloten zijn via Machine IQ, het nieuwe telematicasysteem van Bobcat.

De nieuw ontworpen cabine wordt gekenmerkt door een groot gebruiksgemak met joystick, 5 inch monitor en knoppen op handige plaatsen.

Cabinecomfort sleutel tot veilig werken

Bestuurderscomfort is volgens Bobcat de sleutel tot veilig werken. De R-serie starre verreikers kreeg daarom een nieuw ontworpen cabine, die wordt gekenmerkt door een groot gebruiksgemak. Dat begint bij het centrale bedieningspaneel en het nieuwe 5-inch lcd-scherm voor alle benodigde werkinformatie, inclusief de beelden van de achteruitkijkcamera. Ook op verreikers onervaren operators kunnen snel aan de slag dankzij de multifunctionele joystick met verbeterde ergonomie, de intuïtieve bedieningselementen zoals in moderne auto’s (verlicht toetsenblok, jog-shuttle, hendels onder het stuurwiel), de halfautomatische wieluitlijning, automatische transmissie en de bij het wegrijden zelflossende parkeerrem. Het in de praktijk belangrijke kruippedaal is gemakkelijker in gebruik geworden en de hogere motorrem zorgt voor een kortere remafstand.     

Bobcat-verreikers hadden altijd al een extra robuust ontwerp en de modellen uit de R-serie zetten deze lijn voort. Zoals met de stalen plaat die de onderkant van de machine beschermt.

Vangaever is award winnende Bobcat-verdeler
Vangaever uit Waregem, Lummen en Sint-Pieters-Leeuw is in België al vanaf 1977 de verdeler van het toen in onze contreien nog relatief onbekende merk Bobcat. Dat is inmiddels wel anders, zo blijkt uit het uitgebreide programma Bobcat-machines op www.vangaever.be. Met de uitreiking van het Gold Level ontving het team van Vangaever vorig jaar de hoogste certificering waarmee Bobcat EMEA haar dealers bekroont. Als award winnende verdeler geeft Vangaever bij een verreiker van Bobcat de klanten meerdere kwaliteitsgaranties mee, want het is voor hen essentieel dat hun machines altijd beschikbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.