Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veelzijdige partner denkt mee en voert uit
Mourik Infra was vanaf het eerste moment betrokken bij het project.

Veelzijdige partner denkt mee en voert uit

Een team van deskundigen uit uiteenlopende disciplines bepaalde hoe de toltunnel – compleet met tolplein, tolhuisjes en besturingsinstallaties – het beste kon worden gerenoveerd. De uitvoering van het plan werd gegund aan aannemerscombinatie sKILs, bestaande uit Mourik Infra en Dynniq Mobility.

Mourik Infra was lid van het bouwteam en is nu partner van aannemerscombinatie sKILs. Zo was zij vanaf het eerste moment betrokken bij het project. “We zijn een doorgewinterde partij op het gebied van complexe infrawerken”, vertelt Johan den Ouden, projectmanager van Mourik Infra. “Hieronder vallen renovaties en het groot onderhoud van wegen, bruggen, sluizen, beweegbare objecten en tunnels. We kunnen dus veel knowhow inbrengen op dit gebied.”

Een breed pakket aan werkzaamheden

De totale renovatie van de tunnel Dordtse Kil omvat een breed pakket aan werkzaamheden. Zo worden alle verkeers- en tunneltechnische installaties vervangen. Hieronder vallen de veiligheidsvoorzieningen, elektrische installaties, ledverlichting, signalering, brandblusinstallaties, communicatievoorzieningen (camera-, omroep- en intercomsystemen) en de besturings- en bedieningssystemen. Overal wordt de conservering vernieuwd en betonschade gerepareerd. En voorafgaand aan dit alles wordt de inrichting van het totale tolplein vernieuwd. Hier bouwt de combinatie sKILs een nieuw kantoorgebouw en nieuwe tolhuisjes. De uitbreiding met een vijfde tolstraat met verschillende betaalsystemen maken de renovatie compleet. Het geheel van maatregelen moet tevens de onderhouds- en beheerskosten, het energieverbruik en de CO2-uitstoot in de toekomst beperken.

Funderen en herinrichten

Combinatie sKILs is inmiddels al aardig op dreef. “De funderingspalen voor het nieuwe kantoorgebouw en trappenhuis zijn geheid”, vertelt Den Ouden. “Op dit moment plaatsen we hier de wanden die inmiddels boven het maaiveld uitsteken. Tegelijkertijd frezen we het asfalt van de bestaande fietspaden zodat er ruimte ontstaat voor de herinrichting. De ontwerpen voor de renovatie van de tunneltechnische installaties liggen nu op de tekentafel.”
Naar verwachting zijn de werkzaamheden van de combinatie sKILs medio 2022 afgerond. Het tolplein en de tunnelinstallaties zijn dan weer jaren veilig en garanderen de mobiliteit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.