Kandt BV
00:53
20-12-2018

Veelzijdige funderingsmachine voor jubilerende funderingsspecialist

Deze zomer was het feest bij Kandt BV. De funderingsspecialist vierde namelijk samen met relaties en collega’s zijn 40-jarig jubileum tijdens een open dag. De geschiedenis, het heden én de toekomst werden op een feestelijke wijze belicht met als kers op de taart de aanschaf van een nieuwe Woltman 90DR-funderingsstelling. Het veelzijdige paradepaardje is vanaf begin 2019 operationeel.

“Het veertig jarig bestaan wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan”, zo blikt Marco Kandt terug op de geslaagde open dag. “Maar liefst 1.200 bezoekers hebben we mogen verwelkomen op 9 juni. Een prachtige dag, ook voor mijn ouders, die in 1978 de basis hebben gelegd.” Vader Kandt begon aanvankelijk in het grondverzet, maar breidde zijn scope al snel uit met het plaatsen van beschoeiingen, waarvoor hij zelf het eerste trilblok bouwde. Dat bouwen zit in het bloed, want niet veel later werden ook kranen aangepast. Inmiddels is Kandt uitgegroeid tot een allround funderingsspecialist en bouwen ze machines volledig zelfstandig vanaf de basis.

Uitbreiding assortiment
Marco is trots op het feit dat ze juist in het jubileumjaar een nieuwe machine aan het assortiment kunnen toevoegen. “Toevallig hebben we deze machine niet zelfgebouwd”, lacht hij. Het gaat om een multifunctionele Woltman 90DR-makelaarstelling. “Met deze machine kunnen we zowel damwanden trillen als drukken, maar ook palen heien en boren. De Woltman is een mooie aanvulling op het huidig materieel, waardoor we een completer pakket kunnen aanbieden. Straks kunnen we meerdere types paalsystemen heien en boren, en dat ook nog in grotere lengtes. De nieuwe machine vormt straks de blikvanger van InfraTech 2019 van 15 tot en met 18 januari. Hij staat dan pal voor de deur van Ahoy Rotterdam.”

Tekst: Roel van Gils
Beeld: Lourenz Ruiter

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Over Kandt Aannemings- en Funderingsbedrijf BV

GROND/WEG/WATERBOUW partners

InfraTech 2019NLCS