Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veelzijdig in span- en ankertechniek
ANP-Systems heeft zijn oorsprong en thuisbasis in Oostenrijk, maar is sinds twee jaar ook met een eigen productiefaciliteit actief in Duitsland.

Veelzijdig in span- en ankertechniek

ANP-Systems is een onafhankelijke producent van systemen voor de span- en ankertechniek. Het bedrijf heeft zijn oorsprong en thuisbasis in Oostenrijk, maar is sinds twee jaar ook met een eigen productiefaciliteit actief in Duitsland. Vanuit deze twee landen bedienen ze onder andere klanten in Nederland en België. Een breed portfolio aan systemen voor de span- en geotechniek in combinatie met een ruime voorraadpositie maakt ANP-Systems een betrouwbare partner voor zowel grote als kleine projecten. 

Recent is ANP-Systems gestart met de levering van het nieuwe trekpaalsysteem voor het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7.

Systeemgericht denken

ANP-Systems beschikt over talrijke goedkeuringen van bouwkundige autoriteiten uit diverse Europese landen. Intern wordt er dan ook continu gewerkt aan het beheer en uitbreiden van deze systeemcertificeringen. “Naast nationale goedkeuringen beschikken we ook over Europese ETA (European Technical Assessment) goedkeuringen. Met name in de (voor)spantechniek is dit een must”, weet verkoopmanager Remco van der Voorden. “Behalve diverse ETA’s voor staafsystemen hebben we recent een ETA-certificering afgerond voor een voorspansysteem tot en met 37 strengen. Bij nieuwbouw en renovatie van talrijke bruggen en kunstwerken kunnen we ook hier voor klanten als partner optreden.”

Daarnaast werkt ANP-Systems aan het inzichtelijk maken van de milieu-impact van de systemen. “Een voorbeeld hiervan is de EPD-registratie van ons zelfborende ankersysteem. De registratie hiervan is in 2021 opgestart en in april 2022 afgerond en geregistreerd op het ECO Portal. Met een besparing van meer dan 70% ten opzichte van de mondiale kentallen kunnen we hier een goede bijdrage leveren aan de MKI-scores van onze klanten.”

Innovatief

Bij het systeemgericht denken proberen we vooral ook innovatief te blijven, vervolgt Remco. “In het kader van een toenemende vraag naar geotechnische en spansystemen met hogere capaciteiten werken we momenteel aan de bouw van een trekbank met een capaciteit van 10 meganewton. De machine is uniek, in eigen beheer ontwikkeld, en wordt binnenkort in gebruik genomen. Voor beproevingen in deze belastingklasse zijn er maar zeer beperkte mogelijkheden om dit in de markt op een juiste manier weg te zetten. Nu kunnen wij dit binnen handbereik, onder externe supervisie, uitvoeren en beheersen.”

ANP-Systems beschikt over talrijke goedkeuringen van bouwkundige autoriteiten uit diverse Europese landen.

Breed in de markt aanwezig

Door het brede portfolio is ANP-Systems continu in de markt aanwezig en betrokken. “Recent zijn we gestart met de levering van het nieuwe trekpaalsysteem voor het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7. Een gezamenlijk proces met de aannemer waarin we onze volle kennis en ervaring hebben gedeeld. Er worden SAS-staafelementen verwerkt tot wel 30 meter uit één stuk. Dat gebeurt niet iedere dag. Ook bij de verbreding van de A9 zijn we betrokken met veel verschillende geotechnische ankersystemen. Er wordt voorzien in levering van alle SAS-ankerpalen (via onze moedermaatschappij) en een specifiek systeem (GS-RR102) bestaande uit massieve Ø100mm ankerpalen. Dit maatwerksysteem is intern ontwikkeld op basis van een klantspecifieke vraag en toont de flexibiliteit van onze organisatie aan. Voor de kunstwerken en verdiepte ligging van dit project voorzien we de uitvoerende aannemerscombinatie van tijdelijke en permanente strengenankers. Al met al een heel mooi en variërend project.”

ANP-Systems is ook sterk op het gebied van specials, zoals elektrisch geïsoleerde ankers die worden toegepast nabij spoorwegen. “We hebben hier goede contacten met beheerders en dit jaar hebben wij een aantal projecten geleverd, zowel in SAS-staven als strengenuitvoering.” Remco tot besluit: “Behalve op de Nederlandse markt zijn we sinds vorig jaar ook meer actief op de Belgische markt. De betrokkenheid bij de uitbreiding van de Royerssluis en renovatie van de Europaterminal in Antwerpen geeft aan, dat we ook hier steeds meer erkend worden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.