Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veelzijdig in leidinginspectie, rioolreparatie en renovatie

Veelzijdig in leidinginspectie, rioolreparatie en renovatie

Het herstel van schade aan rioleringen zonder te graven wint aan populariteit, zowel voor nieuwe als voor bestaande rioleringen. Herstel op de traditionele manier vormt immers vaak een zware belasting voor de omgeving: de weg moet opgebroken worden en het verkeer omgeleid. Van de Kreeke Speciale Technieken is gespecialiseerd in leidinginspectie en rioolreparatie/renovatie en heeft zelfs een aantal unieke methoden ontwikkeld voor een snel en effectief herstel, zonder al te veel overlast voor de omgeving.

Van de Kreeke Speciale Technieken heeft eigen duurzame methodes ontwikkeld, zoals de gecertificeerde korte kousmethoden Innerfix® en inlaatreparatie Innerfix®-LR.

 

“We zijn al meer dan dertig jaar bedreven in het uitvoeren van leidinginspecties”, begint René Knols, directeur bij Van de Kreeke Speciale Technieken. “Met behulp van geavanceerde technieken kunnen we voor onze opdrachtgevers de toestand van leidingen vaststellen, leidingnetwerken inventariseren en lekkages opsporen. Groot voordeel is dat onze voertuigen niet alleen zijn uitgerust met opsporingstechnieken, maar ook beschikken over reparatie-apparatuur. We kunnen lekkages en wortelgroei dus ook direct repareren en aantonen dat het probleem verholpen is volgens de geldende normeringen.”

Repartiemethodes

Van de Kreeke Speciale Technieken heeft een aantal interessante reparatie methoden beschikbaar, waarmee de meeste schadebeelden vanuit het riool kunnen worden opgelost. “De meest voorkomende gebreken zijn wortelgroei, andere obstakels, scheuren of defecte inlaten”, legt Knols uit. “Met onze freesrobots gaan we de wortelgroei te lijf en eventuele scheuren worden voorzien van een deelreparatie. Afhankelijk van de situatie en de wens van de opdrachtgever hebben we verschillende oplossingen beschikbaar. Wij hebben eigen duurzame methodes ontwikkeld, zoals de gecertificeerde korte kousmethoden Innerfix® en inlaatreparatie Innerfix®-LR. De reparatiemethodes worden toegepast in diameters vanaf 100 mm tot 800 mm. In met name niet-mantoegankelijke riolen. Innerfix® is een eigen doorontwikkeling van een deelreparatie waarmee we uniek zijn in de markt. Bij Innerfix®-LR wordt de aansluiting met andere leidingen (voornamelijk huis- en kolkaansluitingen) waterdicht hersteld door middel van een ‘hoed’-systeem met hechting.”

De techniek van de inlaatreparatie beheerst Van de Kreeke Speciale Technieken als geen ander. “We bieden daarbij keuze uit een ‘opblaasbare’ hoed (Innerfix®-LR) of een injectie. De injectie is vrij uniek voor Nederlandse begrippen, een techniek die is overgewaaid uit Duitsland. Het voordeel van deze injectietechniek is dat de reparatie flexibel blijft en kleine zettingen kan opvangen. Het is slechts een greep uit ons ‘veelzijdig’ assortiment”, benadrukt Knols. “We zijn als 70 jaar jong familiebedrijf in staat om het volledige spectrum van A tot Z te realiseren, zowel boven- als onder de grond. Van de aanleg van de ondergrondse infra en de weg erop tot aan het bouwen van de woning, inclusief onderhoud- en herstelwerkzaamheden op elk van deze disciplines.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.