Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

Veelzijdig funderingsbedrijfinvesteert in toekomst

H. van Dieren is een uitermate veelzijdig familiebedrijf en beschikt over een breed machinepark in verschillende ranges.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | H. van Dieren Hei- en Waterwerken

12 april 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met een brede range aan funderingsmachines en bijna 100 jaar (!) aan ervaring is H. van Dieren Hei- en Waterwerken een gerenommeerde speler in de wereld van funderingstechnieken. Om de continuïteit te waarborgen, investeert het familiebedrijf voortdurend in mens en materieel. Zo wordt binnenkort de eerste volledig elektrische heistelling van Nederland in gebruik genomen.

H. van Dieren is een uitermate veelzijdig familiebedrijf. “Wij beschikken over een breed machinepark in verschillende ranges, zodat we voor ieder project de juiste oplossing kunnen aandragen”, begint Alex van Dieren, directeur van H. van Dieren. “Het varieert van materieel voor het aanbrengen van palen in grote diameters en lange lentes tot de kleine(re) machines waarmee we in beperkte ruimtes ook heel goed uit de voeten kunnen. In de loop der jaren hebben we een trouwe klantenkring opgebouwd die ons telkens weer inschakelt voor de meest uiteenlopende projecten. Het feit dat we beschikken over eigen transport met diepladers, maakt ons bovendien uiterst flexibel en zelfvoorzienend.”

Een vertrouwd gezicht

De machines van H. van Dieren zijn al bijna negen jaar een vertrouwd gezicht op Casterhoven, een enorme uitbreidingswijk van Kesteren. “We werken hier gefaseerd aan het fundament van de wijk, en zijn op dit moment bezig met fase 18 in opdracht van Bouwbedrijf Van Grootheest”, licht Van Dieren toe. “De heiwerkzaamheden die wij hier verzorgen, zijn heel divers. Het vraagt om de inzet van diverse machines, veelal uit het middensegment in de range van 4 en 5 ton. We brengen palen aan in lengtes van 10 tot 13 meter, en fase 19 staat ook alweer op de planning. Dergelijke (grootschalige) projecten zijn ons op het lijf geschreven. Ook in Utrecht, Lent en Nijmegen hebben we in verschillende fases gewerkt aan het fundament voor nieuwe woonwijken. Alles bij elkaar hebben we hier al meer dan 6.000 palen aangebracht.”

Als bedrijf moet je aan het milieu denken om te blijven bestaan, vindt Van Dieren. “We volgen duurzame ontwikkelingen op de voet en zijn als familiebedrijf ook nauw betrokken bij het ontwikkelen van machines. Want als we investeren in duurzaam materieel, moet de techniek betrouwbaar zijn en de capaciteit toereikend om er een volle werkdag mee te kunnen werken. Zo’n machine hebben we nu gevonden. Binnenkort nemen we namelijk de eerste volledig elektrische heistelling in gebruik. Een primeur voor Nederlandse begrippen. Het stelt ons in staat om volledig uitstootvrij een stevige basis te leggen voor ieder project.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht