Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veel nieuws op Infra Relatiedagen 2023
Sfeerbeeld Infra Relatiedagen 2022.

Veel nieuws op Infra Relatiedagen 2023

“Infra Relatiedagen 2023 belooft een bijzondere editie te worden”, vertelt community builder Jacqueline Seton van organisator Easyfairs. “Nieuw is bijvoorbeeld dat we met het Materieelpark van het Heden en de Toekomst ook letterlijk naar buiten gaan, zodat de exposanten hun materieel live kunnen demonstreren.”

Ruim driehonderd exposanten presenteren in de zeven hallen van Evenementenhal Hardenberg hun producten, materieel en oplossingen voor de infrasector. De beurs staat op 7, 8 en 9 februari in de beursagenda. Klimaatadaptatie is de rode draad van de 2023-editie. Seton: “We zien dat op alle mogelijke manieren terug. Van rijdend materieel tot duurzaam asfalt. Daarnaast zien we dat de sector nu al nadenkt over hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van de klimaatverandering. Hoe behandel je grote hoeveelheden regenwater in korte tijd, maar ook: hoe zorg je ervoor dat bruggen blijven functioneren bij grote hitte. Daarom op de beursvloer aandacht voor civiele kunstwerken in relatie tot de klimaatverandering.”

Sfeerbeeld Infra Relatiedagen 2022.

Overheidspark

Met nog vier maanden te gaan worden de contouren van Infra Relatiedagen duidelijk. Nieuw ook is het Overheidspark. “Dit wordt mooi”, vertelt Seton. “Denk echt aan een parkachtige omgeving met picknicktafels en bomen. We brengen hier overheden en aannemers samen. Van beide partijen hebben we gehoord dat ze behoefte hebben aan informele gesprekken over wat er allemaal speelt. Welke projecten staan op de planning bij gemeenten en provincies, daar zijn de aannemers benieuwd naar. Overheden op hun beurt zijn benieuwd naar de nieuwste, innovatieve oplossingen die aannemers kunnen bieden. ‘Praten aan de picknicktafel’ zorgt ervoor dat aannemers en overheden zonder formaliteiten met elkaar in gesprek kunnen. We hebben plannen om hier een klein kennisprogramma aan te koppelen.”

Sfeerbeeld Infra Relatiedagen 2022.

Materieelpark van het Heden en de Toekomst

“Het grote nieuws is: we gaan naar buiten. En wie weet zetten we er een koek en zopie tent bij. Waar het natuurlijk echt om gaat, is dat deelnemers hun materieel kunnen demonstreren. Je mag het voelen trillen, of je mag het niet horen omdat het om elektrisch materieel gaat”, aldus Seton. “We hebben het Materieelpark vorig jaar succesvol gelanceerd, toen met alleen elektrisch materieel. Dat was toch te beperkend. We breiden het daarom uit richting conventionele brandstoffen. Ook op het gebied van diesel zijn er duurzame innovaties te melden. Ook die willen we voor het voetlicht brengen. Daarnaast zien we hybride toepassingen ontstaan. In essentie komt het erop neer dat we met het Materieelpark van het Heden en de Toekomst bezoekers laten zien hoe materieel wordt verduurzaamd.”

Materieelpark van de Toekomst 2022.

Community

Infra Relatiedagen is een beurs voor mensen die werkzaam zijn in de Infrasector. Seton: “Het is een echte community die er letterlijk voor zorgt dat Nederland draait. Dat gevoel willen we op de beursvloer uitstralen. We willen bovendien laten zien dat de sector overloopt van de dynamiek. Dat willen we ook laten zien aan jonge mensen. Daarom organiseren we de eerste beursdag een Studentenroute. Aan de hand van een route over de beurs langs exposanten geven we jongeren een inkijkje in de infrasector. Uiteraard in de hoop dat ze kiezen voor een job in deze sector.”

Nieuw is ook een kennisprogramma op dag 2 van Infra Relatiedagen met de veelbelovende naam ‘Het Voortraject’. Seton: “Voordat de eerste spade bij een nieuw project de grond ingaat, moet er onderzoek gedaan worden. Is er sprake van mogelijke archeologische vondsten of zitten er explosieven in de grond? Daarnaast moet ook bodemonderzoek gedaan worden. Dit voortraject wordt besproken tijdens een kort kennisprogramma.” 

Community builder Seton tot besluit: “Kortom, ben je werkzaam in de infrasector, dan mag je Infra Relatiedagen niet missen. Vanaf december kunnen professionals hun toegangsticket bestellen op infrarelatiedagen.nl.” 

Geïnteresseerd in deelname?  Er is nog een beperkt aantal locaties beschikbaar. Meer informatie vind je op infrarelatiedagen.nl     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.