Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Vaste grond onder de voeten dankzij geogrids
“Bij De Groene Boog zijn we gestart in deelgebied 3, de President Rooseveltweg, waar een tijdelijke bouwweg moest komen en terpen opgehoogd moesten worden voor een hulpbrug.”

Vaste grond onder de voeten dankzij geogrids

“In de tender is gebleken dat gewapende grond een goede toepassing is binnen het project A16 Rotterdam. Wij hebben De Groene Boog benaderd met de boodschap dat we de uitdaging aan wilden gaan. We bleken een aantrekkelijke propositie te hebben en zijn vroegtijdig met de ontwerpteams aan tafel gegaan.” Aan het woord is Gino Jongmans van Voets Gewapende Grondconstructies. Samen met partnerbedrijf HUESKER Synthetic heeft Voets gezorgd voor vaste grond onder de voeten in Rotterdam. We spreken Jongmans samen met Joris van den Berg van HUESKER.

Over de samenwerking

Huesker is bekend als producent van hoogwaardige materialen die hun weg vinden in de wereld van de infra. De weefsels en geogrids van Huesker vinden we onder andere terug in wegdek en in funderingsconstructies. Een team van engineers denkt continu na over nieuwe toepassingen binnen alle takken van de GWW. De oplossingen hebben allen één ding gemeen: ze zijn toekomstbestendig. Voets Gewapende Grondconstructies heeft vanuit de betonwereld een evolutie doorgemaakt en een specialisatie ontwikkeld in gewapende grondconstructies. En ook daar geldt: Voets bouwt toekomstbestendig. Zo is de samenwerking met Huesker ontstaan, beide bedrijven vullen elkaar mooi aan en delen een toekomstvisie.

Vroegtijdig integraal ontwerpen

Jongmans vertelt: “Wij bouwen niet alleen, maar pakken samen met Huesker vroegtijdig integraal de ontwerpen op. Aan de civiele kant levert dat veelal mooie besparingen op. Bij De Groene Boog zijn we gestart in deelgebied 3, de President Rooseveltweg, waar een tijdelijke bouwweg moest komen en terpen opgehoogd moesten worden voor een hulpbrug. Daarnaast zijn we ingeschakeld bij het Terbregseplein, waar een fly-over gerealiseerd wordt. De voorbouwlocatie daar is grotendeels gefundeerd op paalmatrasconstructies, waarbij geogrids zijn gebruikt.” Daar voegt Van den Berg aan toe: “We hebben systeemoplossingen gecombineerd. Eerst bouwen we over het paalsysteem een met geogrids gewapend matras, wat leidt tot een zettingsvrije constructie, vervolgens werken we door met de gewapende grondconstructies als grondkering.”

Sturen op duurzaamheidJongmans merkt op dat er altijd gestuurd wordt op duurzaamheid. “Als we zien dat gewapende grond niet de beste oplossing is, dan zeggen we dat eerlijk. We werken voor bijna alle grote aannemers, die dat enorm waarderen. We kijken altijd wat we kunnen met ons productieapparaat, om aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Voorop staat dat we een betrouwbaar eindproduct leveren in een dynamische omgeving. We zijn samen in staat de oplossing-en vergaand te optimaliseren, dit vraagt om materiaal met specifieke eigenschappen, maatwerk dus en zeker ook duurzaam. Kenmerkend daarbij is onze flexibiliteit in combinatie met een korte doorlooptijd. Erg belangrijk om adequaat om te gaan met de dynamiek rondom planningen. Onze focus ligt daarom ook op tijdige leveringen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.