Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Vanderkamp: expert in innovatieve, tijdelijke pompoplossingen

b064a997-2af5-3a35-2718-2162e3e74824

18 april 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Zo’n 90% van de waterniveaus in Nederland wordt gereguleerd. Hierdoor is het extra belangrijk om in het geval van calamiteiten flexibel en efficiënt te schakelen. Bij Vanderkamp doen we dit door met behulp van verzamelde data vooruit te kijken en snel met een tijdelijke, duurzame pompoplossing te komen.

Noodplan op basis van data

Calamiteiten kunnen ontstaan door defecte pompen, maar ook door extreme weersomstandigheden als droogte of hevige regenval. Om goed voorbereid te zijn, kunnen we bij Vanderkamp op basis van verzamelde data een noodplan maken. Een voorbeeld hiervan is het project ‘Sluis Eefde’. In 2022 leverden we hier de grootste tijdelijke watervoorziening in Nederland door aanhoudende droogte. Met de gegevens van bestaande pompinstallaties, geografische data en sonargegevens van het bodemprofiel tekenden we een 3D-model van de sluis. In opdracht van Rijkswaterstaat maakten we vervolgens met de verzamelde data een optimaal noodplan. Zo kunnen we in de toekomst snel en efficiënt schakelen bij calamiteiten.

Fotovitalis

Anticiperen door digitalisatie

Door voorafgaand alles te digitaliseren en tijdens een project alle data te loggen, kunnen we anticiperen op specifieke vragen vanuit de klant. Op het digitale dashboard kan de klant alle gegevens inzien. Het op peil houden van de waterstand kan volledig worden geautomatiseerd en via de data kunnen we voorspellen wanneer extra, tijdelijke pompcapaciteit nodig is. Berekenen, aanpassen en monitoren kan door ons op afstand gebeuren.

Fotovitalis

Streven naar duurzaamheid

Bij de keuze van het soort en aantal in te zetten pompen streven we altijd naar een zo duurzaam mogelijke, circulaire oplossing. Dat houdt in dat we onze pompen steeds opnieuw inzetten op andere projecten en dat bijna onze gehele vloot tijdelijke pompinstallaties elektrisch zijn aangedreven. Ook maken we zoveel mogelijk gebruik van de bestaande elektrische aansluitmogelijkheden op locatie. Door slim te sturen op basis van de verzamelde data, draaien pompen alleen wanneer het noodzakelijk is. Efficiënt én duurzaam.

Vanderkamp Pompen biedt maatoplossingen voor tijdelijke pompinstallaties. Met onze slimme, innovatieve technieken hebben wij altijd een oplossing in huis voor vraagstukken op het gebied van oppervlaktewater, rioolwater, koel- en proceswater, bluswater of zelfs drinkwater. Kijk voor meer informatie op www.vdkamp.eu

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht