Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Vandaag weet je niet wat je morgen mag doen’
Van Lijssel is de vaste asfaltvervoerder van Heijmans.

‘Vandaag weet je niet wat je morgen mag doen’

Flexibiliteit en snelle inzetbaarheid van het transport en leverantie van grondstoffen is een must bij grote projecten. Aan transportbedrijf Van Lijssel is dit wel toevertrouwd. Jan van Nistelrooij: “Die onvoorspelbaarheid is lastig maar tegelijkertijd ook het mooiste van ons vak.”

Zand, klei, grind, asfalt en mineralen. Bij transportbedrijf Van Lijssel kunnen ze alles leveren en zorgen ze altijd voor passend transport. In opdracht van het Waalensemble is het Brabantse transportbedrijf verantwoordelijk voor de aanvoer van asfalt en afvoer van freesasfalt. Jan van Nistelrooij: “We zijn één van de vaste asfaltvervoerders van Heijmans. Wat de totale inzet aan vrachtwagens op dit project zal zijn, is nu nog niet te zeggen. Dat hangt helemaal af van de werkzaamheden en de benodigde tonnen asfalt. Maar onze ervaring met de grotere wegenbouwprojecten is dat het soms om wel tweehonderd wagens per shift kan gaan. Het is vaak veel werk in een kort tijdsbestek. Als transportbedrijf zijn we daar helemaal op ingericht. Vervoer van grondstoffen vraagt namelijk de nodige deskundigheid op logistiek gebied. Op het moment dat wij een aanvraag krijgen, is het zaak om  alles goed en naar wens van de klant te regelen. Onze afdeling planning zorgt samen met de chauffeurs/ chauffeuses ervoor dat de vracht op tijd geleverd en met de nodige zorg behandeld wordt. Onze planning is 24 uur per dag bereikbaar zodat het werk geen onnodige stagnatie ondervindt.”

Transport van asfalt is vaak veel werk in korte tijd.

Betrouwbare chauffeurs

Van Lijssel heeft in de bijna zeventig jaar dat het bedrijf bestaat, haar sporen verdiend. “We zijn heel servicegericht en doen wat we zeggen. Dat wordt gewaardeerd door de Graaf Reinaldalliantie.” Naast de snelle en flexibele inzet van transport, onderscheidt Van Lijssel zich door haar ervaren en kundige chauffeurs. Niet geheel onbelangrijk als het gaat om transport over een dijk. “Wij staan bekend om onze goede en ervaren chauffeurs. Eén van de redenen dat men ons inschakelt. Op dit project zal het er iets anders aan toe gaan dan op een snelweg aangezien het dijkwegen betreft. De wagens zijn groot en zwaar, de dijken zijn smal. Dit vraagt meer van onze chauffeurs. Het laatste wat je wilt, is dat een vrachtwagen vast komt te zitten. Dat zorgt voor veel vertraging en kan een hoop geld kosten.”

Ervaring op het traject

Behalve de aan- en afvoer van asfalt, wordt het transportbedrijf ingeschakeld door andere onderaannemers van dit project voor het transport van klei. “Onze wereld is klein. Je kent elkaar en weet wat je aan elkaar hebt. Omdat wij betrokken zijn bij dit project, beschikken wij over de documenten die je nodig hebt om op dit traject te mogen vervoeren.  Ook voldoen wij aan de gestelde veiligheidseisen en we zijn bekend op dit traject. Dat maakt dat er een goede samenwerking is tussen ons en de diverse betrokken onderaannemers. In ons vak weet je vandaag niet wat je morgen mag doen. Als het dan weer lukt om het transport te regelen en de grondstoffen op de juiste tijd en plek geleverd worden, geeft dat veel voldoening.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.