Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van verkeersregelaar tot buurtconciërge
Verkeersregelaars van Polygarde zorgen voor de juiste begeleiding.

Van verkeersregelaar tot buurtconciërge

De reconstructie van de N395 wordt gefaseerd aangepakt. Bestemmingsverkeer, openbaar vervoer en hulpdiensten kunnen in veel gevallen tijdens de werkzaamheden ‘gewoon’ gebruikmaken van de route. Verkeersregelaars van Polygarde zorgen voor de juiste begeleiding. Het bedrijf detacheert bovendien een heuse buurtconciërge aan hoofdaannemer BAM Infra Nederland op het project.

De verkeersregelaars van Polygarde zijn landelijk bevoegd en beschikken over een VCA-certificaat.

Polygarde is een bekende relatie van de BAM. “We hebben samen een raamovereenkomst afgesloten voor de inzet van ondersteunend personeel op verschillende projecten”, vertelt Wouter Haldermans, assistent Manager Operations bij Polygarde. “Dagelijks is er minimaal één persoon van ons aanwezig, maar in veel gevallen gaat het om grotere aantallen mensen. We zijn in juni 2021 gestart en in principe van maandag tot en met vrijdag actief op het project. Indien werkzaamheden in het weekend of in de nacht plaatsvinden, sluiten wij uiteraard ook aan. Het is maar net wat er gevraagd wordt.”

Optimale bereikbaarheid

Onze verkeersregelaars zijn landelijk bevoegd en beschikken over een VCA-certificaat, vervolgt Haldermans. “Ze begeleiden het bestemmingsverkeer, openbaar vervoer en hulpdiensten op een veilige manier over het tracé en wijzen al het overige verkeer op de alternatieve route. Een aantal locaties blijft bovendien gedurende het project ‘gewoon’ bereikbaar, zoals het uitvaartcentrum, de dierenarts en de kern van Diessen. Ook daar spelen onze mensen flexibel op in. We proberen zoveel mogelijk een vast team aan verkeersregelaars in te zetten op het project. Daarnaast detacheren we ook een buurtconciërge, in feite het verlengstuk van de uitvoerder en het eerste aanspreekpunt voor omwonenden en ondernemers met vragen over met name de bereikbaarheid. De inzet van een buurtconciërge, die duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld, verbetert de communicatie met de omgeving. Klachten worden gehoord en opgelost, de buurtconciërge ruimt zwerfafval op, veegt waar nodig een stoepje aan of helpt een mindervalide met het oversteken over de opgebroken route.”

Polygarde is in 1997 ontstaan vanuit de Maastrichtse Sociale Werkvoorziening. “We hebben een groot sociaal hart en zijn momenteel onderdeel van Intergarde, behorend bij een groot Duits familieconcern”, zegt Haldermans. Polygarde beschikt over een PSO 30+ (Abw-)erkenning, een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. “Of zoals wij het verwoorden: we richten ons op mensen met mogelijkheden. Opdrachtgevers kunnen een groot deel van onze kosten opvoeren als social return.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.