Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van trailers voor eigen gebruik naar importeur

Van trailers voor eigen gebruik naar importeur

Stoter Truck en Trailer levert producten Schwarzmüller in Nederland

Sinds eind 2022 is Stoter Truck en Trailer uit IJsselmuiden dealer van Schwarzmüller. De trailers van dit Oostenrijkse merk onderscheiden zich vanwege de klantspecifieke wensen die op maat vervaardigd worden. Schwarzmüller behoort ondanks het specialisme ‘bouwen naar klantwens’ met ongeveer 10.000 afgeleverde voertuigen per jaar tot de grotere Europese trailerbouwers.

Ongeveer vijf jaar geleden is Stoter voor het eigen transport de trailers van Schwarzmüller gaan gebruiken.

“Naast Stoter Truck en Trailer kent ons bedrijf nog de onderdelen ‘bouwgrondstoffen’, ‘transport’ en ‘truckservice’, waarbij onderdeel transport een vrachtwagenvloot heeft van circa 35 trucks”, legt verkoopadviseur Gerard Vlastuin uit. “Zo’n vijf jaar geleden zijn we voor ons eigen transport de trailers van Schwarzmüller gaan gebruiken. Vooral ook omdat hun kippers tot 50 ton beladen kunnen worden (vanwege een 18-tons kingpen) en een zeer hoog afwerkingsniveau hebben. Ze hebben daarbij een laag eigen gewicht, laag zwaartepunt en zijn tijdens het laden heel snel op rijniveau, zodat de gewichten goed afgelezen kunnen worden. Reden genoeg om met Stoter Truck en Trailer voor het importeurschap van Schwarzmüller Nederland te gaan.” 

Vlastuin roemt ook het brede productassortiment van de Oostenrijkers. “Dat beslaat maar liefst acht verschillende productgroepen. Ze maken niet alleen trailers voor bouw en infra, maar zijn ook heel goed in diepladers, bomentrailers, tankwagens, containerwagens en walking floor trailers. Ze bestaan inmiddels 150 jaar en beschikken dus over een schat aan ervaring.”

Top-6 fabrikanten

Met ongeveer 10.000 afgeleverde trailers per jaar behoort Schwarzmüller volgens Vlastuin tot de top-6 van Europese trailerbouwers. “Maar ze leveren net zo makkelijk een op maat gemaakte trailer buiten het standaardmodel om. Maar wel af-fabriek. Ondanks de hoge productie draaien ze hun hand niet om voor hele klantspecifieke wensen. Wil je een vloer van 10 millimeter? Prima. Een bepaalde kuub inhoud? Ook geen probleem. In IJsselmuiden beschikken wij over een eigen configuratieprogramma, dus we kunnen snel schakelen met de fabriek. Lange wachttijden kennen ze niet.”

Klanten in Nederland die nog niet bekend zijn met de trailers uit Oostenrijk hoeven zich geen zorgen te maken. “Stoter Truck en Trailer garandeert de continuïteit. We hebben zelf ervaren monteurs in dienst en voldoende capaciteit in huis om eventuele mankementen of schades te verhelpen. In ons magazijn hebben we een ruim aanbod aan onderdelen. Dit betreft zowel originele onderdelen als aftermarket truck- en trailercomponenten. Hierdoor hoeven we zelden ‘nee’ te verkopen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.