Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Van trailers voor eigen gebruik naar importeur voor Nederland

Ongeveer vijf jaar geleden zijn we voor ons eigen transport de trailers van Schwarzmüller gaan gebruiken.

Tekst | Armand Landman

Beeld | Stoter Truckservice

16 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Sinds eind 2022 is Stoter Truck en Trailer uit IJsselmuiden dealer van Schwarzmüller. De trailers van het Oostenrijkse merk onderscheiden zich vanwege de klantspecifieke wensen die op maat vervaardigd worden. Schwarzmüller behoort ondanks het specialisme ‘bouwen naar klantwens’, met ongeveer 10.000 afgeleverde voertuigen per jaar tot de grotere Europese trailerbouwers.

“Naast Stoter Truck en Trailer kent ons bedrijf ook nog de onderdelen ‘bouwgrondstoffen’, ‘transport’ en ‘truckservice’, waarbij onderdeel transport een vrachtwagenvloot heeft van circa 35 trucks”, legt Gerard Vlastuin van Stoter Truck en Trailer uit. “Ongeveer vijf jaar geleden zijn we voor ons eigen transport de trailers van Schwarzmüller gaan gebruiken. Vooral ook omdat hun kippers tot 50 ton beladen kunnen worden, vanwege een 18-tons kingpen, en een zeer hoog afwerkingsniveau hebben. Ze hebben daarbij een laag eigen gewicht, een laag zwaartepunt en ze zijn tijdens het laden heel snel op rijniveau, zodat de gewichten goed afgelezen kunnen worden. Reden genoeg om met Stoter Truck en Trailer voor het importeurschap van Schwarzmüller Nederland te gaan.” 

Stoter Truck en Trailer garandeert de continuïteit.

Vlastuin roemt ook het brede productassortiment van de Oostenrijkers. “Dat beslaat maar liefst acht verschillende productgroepen. Ze maken niet alleen trailers voor bouw en infra, maar zijn ook heel goed in diepladers, bomentrailers, tankwagens, containerwagens en walking floor trailers. Ze bestaan inmiddels 150 jaar en beschikken dus over een schat aan ervaring.”

Top-6

Met ongeveer 10.000 afgeleverde trailers per jaar behoort Schwarzmüller volgens Vlastuin tot de top-6 van Europese trailerbouwers. “Maar ze leveren net zo makkelijk een op maat gemaakte trailer buiten het standaardmodel om. Maar wel af fabriek. Ondanks de hoge productie draaien ze hun hand niet om voor hele klantspecifieke wensen. Wil je een vloer van 10 millimeter? Prima. Een bepaalde kuub inhoud? Ook geen probleem. In IJsselmuiden beschikken wij over een eigen configuratieprogramma, dus we kunnen heel snel met de fabriek schakelen. Lange wachttijden kennen ze niet.”

Klanten in Nederland die nog niet bekend zijn met de trailers uit Oostenrijk hoeven zich geen zorgen te maken. “Stoter Truck en Trailer garandeert de continuïteit. We hebben zelf ervaren monteurs in dienst en voldoende capaciteit in huis om eventuele mankementen of schades te verhelpen. In ons magazijn hebben we een ruim aanbod aan onderdelen. Dit betreft zowel originele onderdelen als after-market truck- en traileronderdelen. Hierdoor hoeven we zelden ‘nee’ te verkopen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht