Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van ’t Hof erg enthousiast over nieuwe bandenkraan en wiellader

Van ’t Hof erg enthousiast over nieuwe bandenkraan en wiellader

Primeurs van Hidromek nu ook naar Nederland

De machines van Hidromek zien we tegenwoordig bij Van ’t Hof. Het bedrijf uit Spijkenisse is namelijk sinds 2019 Nederlands importeur van het Turkse merk. Dat presenteert nu enkele van de nieuwste Stage V machines uit de H4-serie, zoals wiellader HMK635WL (primeur 1), rupsgraafmachine HMK230LC, stedelijke graafmachine HMK145LC SR en mobiele graafmachine HMK150WR (primeur 2).

De HMK635WL weegt circa 21 ton en is een verkleinde versie van de beproefde 26,5-tons HMK640WL.

Om met die laatste te beginnen: bij Van ’t Hof zijn ze zeer enthousiast over de nieuwe HMK150WR: “Het is een mooie compacte machine van 16 á 17 ton. Over alle details is heel goed nagedacht en de styling ziet er prima uit. De componenten zijn voor het overgrote deel van de bekende leveranciers: Kawasaki pompen, ZF assen, Rexroth hydrauliek en motoren van Deutz.” Dankzij snelle hydraulische bewegingen kan de HMK150WR zijn werkzaamheden in korte tijd en tegen lage kosten voltooien, mede dankzij de kortere werkcyclustijden, de korte zwenkradius en zijn compacte afmetingen.

Compacte binnendraaier

Over graafmachines gesproken: de HMK145-LCSR is een semi-binnendraaier met een zuinige en schone Stage V motor en een compacte lay-out, mede dankzij de tweedelige giek. Deze nieuwe rupsgraver uit de H4-serie heeft een korte overhang en dat maakt hem ideaal om niet alleen emissiearm, maar ook met kracht en precisie te werken in stedelijke gebieden en nauwe ruimtes, met minder kans op schade en een grote mate van veiligheid. Zijn duurzaamheid dankt hij mede aan de versterkte constructie.

Primeur: 21-tons wiellader

De HMK635WL is de tweede primeur die Van ’t Hof naar ons land haalt. Deze nieuweling in de H4-serie is milieuvriendelijk en productief met zijn Stage V MTU-motor die 210 kW (282 pk) vermogen levert en 1200 Nm koppel heeft. Het resultaat is een maximale uitbreekkracht van 17.650 kgf. De HMK635WL weegt circa 21 ton en is een verkleinde versie van de beproefde 26,5-tons HMK640WL. Hidromek heeft altijd als filosofie gehad om eerst groot te bouwen en bij bewezen betrouwbaarheid en capaciteit de machine te “downsizen”.

H4-serie graafmachines

De nieuwe H4-serie rupsgraafmachines van Hidromek beschikt over een geavanceerd hydraulisch systeem, waardoor ze sneller, productiever en efficiënter kunnen werken met een lager brandstofverbruik. Reden waarom ze volgens Van ’t Hof winstgevender dan ooit kunnen zijn voor hun gebruikers. Dat zien we ook bij de vanaf dit jaar leverbare, ruim 23 ton wegende HMK230LC met Stage V motor.

De cabine van de H4-serie is ontworpen voor gebruiksgemak en voorzien van OPERA (Hidromek’s Operator Interface). Die biedt machinisten de mogelijkheid om alle gebruiksfuncties (joystickconsoles, bestuurdersstoel en armleuningen) aan te passen naar gelang hun werkomstandigheden.    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.