Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Oord wint grote opdracht voor LNG-project in Mozambique

Van Oord wint grote opdracht voor LNG-project in Mozambique

Van Oord, in consortium met TechnipFMC, heeft van Anadarko Moçambique Área 1, Lda, een volledige dochter van Anadarko Petroleum Corporation, een opdracht gegund gekregen voor het Area 1 Golfinho/Atum LNG ontwikkelingsproject in Mozambique. Het gaat om een EPCI-contract, dat de engineering, inkoop, bouw en installatie van de onderzeese offshore-systemen1 betreft. Van Oord voert de werkzaamheden in ondiep water uit, terwijl consortiumpartner TechnipFMC verantwoordelijk is voor de werkzaamheden in dieper water.

Maurits den Broeder, Managing Director van Van Oord Offshore: ‘We zijn er trots op om deel uit te maken van dit prestigieuze project en we kijken uit naar de samenwerking met TechnipFMC om deze belangrijke energie-infrastructuur te ontwikkelen voor Anadarko en waardoor Mozambique zijn natuurlijke energiebronnen kan ontsluiten.’

van-oord-stingray-from-the-top_-kopieren

Het door Anadarko geleide Area 1 Mozambique LNG project wordt de eerste onshore LNG-faciliteit van het land, dat aanvankelijk zal bestaan uit twee LNG-

fabrieken met een capaciteit van 12,88 Mtpa ter ondersteuning van de ontwikkeling van de Golfinho/Atum-velden die binnen het gehele Offshore Area 1 gebied zijn gelegen.

De komende maanden staan in het teken van de projectvoorbereiding. Voor de werkzaamheden gelden strenge milieu- en omgevingseisen. Van Oord vindt het bijzonder belangrijk om alle mogelijkheden om de impact op de omgeving te beperken en te beheersen, en om positieve milieu- en maatschappelijke voordelen te bevorderen. De uitvoering begint in 2021.

(1) De totale contractwaarde voor het consortium TechnipFMC en Van Oord is meer dan $1 miljard.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.