Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Van Oord neemt eerste zware elektrische graafmachine van Nederland in gebruik

25 augustus 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Van Oord heeft deze week de eerste zware volledig elektrische hydraulische graafmachine van Nederland in gebruik genomen. Hiermee draagt Van Oord bij aan de elektrificatie van de bouwplaats en het reduceren van uitstoot van CO2 en stikstofoxiden tijdens de uitvoering van het project.

Van Oord zoekt continu naar innovatieve oplossingen om duurzaam te kunnen werken. De aanschaf van deze emissieloze graafmachine is daar onderdeel van. Met deze investering en de inzet van dit bijzondere materieel op projecten, zet Van Oord een nieuwe stap in het realiseren van zijn duurzaamheidsambitie en draagt tegelijkertijd bij aan het programma Zero Emissie Bouwplaats 2030 van Rijkswaterstaat.

Ronald Schinagl, Managing Director Van Oord Nederland: ‘Wij zijn trots dat wij deze unieke Tesla onder de graafmachines hebben toegevoegd aan het grondverzetmaterieel van Van Oord. Met deze investering tonen wij onze voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid en spelen wij in op de wens van steeds meer opdrachtgevers om tijdens de projectuitvoering de emissies en uitstoot te reduceren.’

De 25 tons elektrische hydraulische graafmachine CAT Zline wordt beheerd door Van Oord Grondstoffen. Deze Van Oord dochter is onder meer verantwoordelijk voor de inzet en beheer van het grondverzet materieel van Van Oord.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht