Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van ombouw naar zelfbouw van machines

Van ombouw naar zelfbouw van machines

“Wanneer de ideale machine nog niet bestaat, ontwikkelen we die zelf”, zegt Marc Timmerman, eigenaar van Van den Heuvel (VDH). 

“Onze toegevoegde waarde zit echt in het omzetten van de klantvraag naar een machineontwerp zodat deze geschikt is voor die klantspecifieke doeleinden. Om nog beter in te spelen op de specifieke vraagstukken vanuit de markt, richt VDH zich meer en meer op het zelf bouwen van machines, naast het ombouwen ervan.” Timmerman vertelt dat de VDH-MP60 initieel is ontwikkeld op basis van een specifieke klantvraag, maar nu de basis vormt voor de complete MultiPurpose-serie die VDH aan het bouwen is. 

MultiPurpose-serie

“De MP-serie bevat machines die breed inzetbaar zijn bij variërende funderingswerkzaamheden. Zo is de MP60 in te zetten bij zowel heipalen slaan als verdringend boren, mortel schroefpalen boren en het trillen van minivibropalen. De MP40 is -afhankelijk van wat je ervoor hangt, geschikt als zowel schroefmachine en heimachine. De machine is inclusief boorkast en boor te vervoeren, waardoor deze uitermate geschikt is als je aan meerdere kleinere projecten per dag werkt. De MP70 is uitgerust met een makelaar voorzien van tandheugelsysteem, ideaal bij binnenstedelijke projecten of werkzaamheden in gebouwen. Dankzij het snelwisselsysteem kan het uitrustingsstuk eenvoudig gewisseld worden: van drukblok naar heihamer en boorkast.”

Engineeren vanaf nul om optimaal aan te sluiten bij de klantvraag.

Geen concessies

Het grootste voordeel van zelf bouwen, volgens Timmerman, zit ‘m in het feit dat je vanaf nul gaat engineeren, om zo goed mogelijk bij de klantvraag aan te sluiten. “Zonder concessies te doen omdat je zou werken met reeds bestaande machines. Met een modulaire machine als solide basis ga je deze flexibel naar wens van de klant invullen. Daarin zijn we flexibel in motorvermogen of de pompen die we erin zetten. Uiteraard weten onze ervaren engineers de wensen en eisen om te zetten naar een ontwerp, worden er 3D-tekeningen gemaakt en capaciteits- en sterkteberekeningen uitgevoerd. Vervolgens wordt alles in onze volledig uitgeruste metaal- en hydraulische werkplaats en spuiterij door onze vakkundige mensen gebouwd en geconserveerd tot een kwalitatief hoogstaand eindproduct.” 

Oplossingsgerichte funderingstechnieken

Inmiddels zijn er al drie VDH-MP60’s in de markt en ook de MP40 en MP70 zijn al verkocht en worden binnenkort uitgeleverd. “Ongezien”, zegt Timmerman. “Het is fantastisch dat onze klanten machines bestellen zonder dat we ze nog maar ontwikkeld hebben. Ze vertrouwen erop dat ze een perfecte machine krijgen voor hun doel en werkzaamheden, daar staan we om bekend.” Naast de MP-serie is VDH ook bezig met de bouw van mini heimachines, railspoormachines en een 65tons heimachine. “Wij staan nooit stil”, besluit Timmerman.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.