Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Kaam viert dertig jarig jubileum met diverse primeurs

Van Kaam viert dertig jarig jubileum met diverse primeurs

Problemen herkennen en (razendsnel) oplossingen op maat bieden, maken Van Kaam tot op de dag van vandaag uniek. Een gesprek met directeur Bastiaan van Kaam over een aantal nieuwe ontwikkelingen in kunststof. Stuk voor stuk regelrechte primeurs.

Van Kaam levert een breed assortiment aan HDPE-materialen uit voorraad, variërend van leidingwerk voor gas, water, riool, stikstof, CO2 en WKO-installatie. “Daarnaast leveren we ook een groot aantal gietijzeren hulpstukken zoals appendages, afsluiters en verbindingsmaterialen uit voorraad, maar ook lasfittingen en hulpstukken in diameters variërend van 20 tot 1.200 mm. De materialen zijn direct bij ons af te halen of kunnen binnen 24 uur door ons op locatie worden geleverd. Die snelle service en grote voorraad wordt als een groot pluspunt ervaren door onze klanten”, weet Van Kaam.

Quick Twist.

Quick-PIG-station

Veel relaties weten Van Kaam ook te vinden voor kennis en advies. Van Kaam: “We zijn sterk in het herkennen en oplossen van problemen, veelal binnen 24 uur. Als standaard producten niet inzetbaar zijn, ontwikkelen wij in nauw overleg met onze relaties desgewenst een maatwerk oplossing. Naast onze handelsmaatschappij beschikken we namelijk ook over een productiemaatschappij, compleet inclusief engineeringsafdeling en productie-/assemblagefaciliteiten. De laatste jaren hebben we een sterke focus op het ontwikkelen van producten met een bewezen toegevoegde waarde, al dan niet in samenwerking met leveranciers. Een voorbeeld van zo’n nieuwe ontwikkeling is het Quick-PIG station voor een efficiënte en veilige uitvoering van onderhouds- en reinigingswerkzaamheden van rioleringen. Met dit ‘station’ kan slechts één persoon vanaf het maaiveld een riolering reinigen, ook nog eens met veel minder handelingen. Dankzij een bajonetverbinding (in plaats van een deksel met twaalf bouten) wordt de Foam-PIG ingestoken, weggeschoten en in het ontvangststation weer verwijderd. Quick-PIG levert een gigantische tijdsbesparing op.”

Quick Pig.

100% circulair

Quick-PIG is door Van Kaam in samenwerking met een Duitse partner ontwikkeld. “Wij zijn exclusief distributeur voor Nederland”, verzekert Van Kaam. “Een andere nieuwe ontwikkeling is de Quick-TWIST, een pas- en uitbouwstuk in kunststof als alternatief voor de gangbare exemplaren in staal of gietijzer met draadeinden. Om een afsluiter te verwijderen moet je eerst alle moeren van het pas- en uitbouwstuk één voor één losdraaien. Ons alternatief in kunststof is zo geconstrueerd dat je alleen de bouten van de afsluiter hoeft los te draaien, waarna je het kunststof pas- en uitbouwstuk heel eenvoudig met een sleutel kunt in of uitdraaien. Dat resulteert in een in- en uitbouwtijd van een paar minuten in tegenstelling tot een half uur van de stalen of gietijzeren exemplaren. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuwe kunststof watermeterput, speciaal voor volkstuintjes. De putjes hebben een diameter van 400 millimeter, zijn 80 centimeter hoog, voorzien van een deksel en zelf ventilerend zijn. Het mooie is dat de putjes worden geproduceerd uit ons eigen restafval. Ze zijn dus 100% circulair.”

Gepersonaliseerde buizen Van Kaam.

Van Kaam heeft vertrouwen in de toekomst van kunststoffen in de ondergrondse infrastructuur. “De circulaire waterput is het bewijs dat kunststof een lang leven is beschoren. Behalve in producten hebben we in 2020 ook geïnvesteerd in de aankoop van ons bedrijfspand, midden in coronatijd. Een mooie bekroning op ons werk”, besluit Van Kaam.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.