Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Herwijnen Machinery timmert met Pronar succesvol aan de weg

Van Herwijnen Machinery timmert met Pronar succesvol aan de weg

Met Pronar en Sandvik heeft de onderneming voor Nederland het importeurschap van twee hoogwaardige merken, waarmee in een volledigx productgamma voor breek- en zeeftoepassingen wordt voorzien.

Sandvik staat niet alleen bekend om de (fijne fractie) schudzeven, maar levert ook diverse soorten puinbrekers (rotor-, kaak- en kegelbrekers).

Het is bewonderenswaardig wat Jimmy van Herwijnen in de laatste 6 jaar met Pronar heeft opgebouwd. Een recyclingman in hart en nieren, die service hoog in het vaandel draagt en ieder moment van de dag bereikbaar is om klanten te ondersteunen. “Dat hoort er in deze branche nu eenmaal bij”, klinkt het realistisch. “We zijn alle dagen aan het zaaien, in de hoop nog verder te groeien. Natuurlijk ben ik trots op wat er tot dusver is bereikt. We hebben alleen al ruim honderd trommelzeven binnen de Benelux draaien en in de eerste drie maanden van dit jaar zijn er vijf afgeleverd. Ons geheim? Kwaliteit leveren, zowel in producten als in service. We zijn heel actief, geven altijd 110% en kenmerken ons verder door een no-nonsense instelling met korte lijnen.”

De eerste Pronar MRW 1.300 enkelwals voorverkleiner in Nederland draait sinds eind vorig jaar bij de VGR Groep .

Van Herwijnen Machinery bestaat sinds 2011 en heeft vanaf juni 2015 een enorme vlucht genomen door de activiteiten uit te breiden met Pronar. Deze Poolse fabrikant bestaat al 30 jaar en voegde in 2013 de eerste trommelzeef toe aan het gamma van tractoren, landbouwmachines en trailers. Inmiddels is een hele lijn recyclingmachines opgetuigd, met naast zeven ook diverse snel- of langzaam draaiende shredders (met enkele of dubbele wals), rupsmobiele transportbanden en compostomzetters. Recent is de eerste Pronar composteermachines in ons land afgeleverd bij Jelle Bijlsma. Daarnaast had VGR Groep een primeur met de Pronar MRW 1.300 enkelwals voorverkleiner en K.V.H. Wegenbouw nam de eerste MRS 1.53 sneldraaier in ontvangst.

De MRW-serie langzaam draaiende voorverkleiners wint in ons land aan populariteit.

STEKKERMACHINES

Van Herwijnen: “Ieder jaar worden wel vier of vijf nieuwe modellen geïntroduceerd, om zo het aanbod nog completer te maken. Op dit moment is Pronar drukdoende om een lijn hybride machines te ontwikkelen, die ook aan een stopcontact kunnen draaien doordat alle hydraulische componenten elektrisch worden aangestuurd. Een 30 meter lange transportband is het eerste hybride type. De vraag naar stekkermachines wordt steeds groter. De MPB 20.55E wordt de eerste volledig elektrische trommelzeef van Pronar. De eerste is verkocht aan Vollering Potgrond, dat al een Pronar trommelzeef en transportband heeft. Het is duidelijk dat de klanten tevreden zijn over ons en het merk Pronar. We zien dan ook vaak dat klanten na hun eerste machine aangeschaft te hebben bij ons terugkeren om wederom een machine bij ons te kopen.”

Pronar levert voor in de houtrecycling ook een sneldraaier in de vorm van deze MRS 1.53.

Pronar trommelzeven zijn volgens Van Herwijnen zo goed dat veel concurrenten het nakijken hebben en ook de verkleiners weten de markt steeds meer te overtuigen. “De machines steken kwalitatief en prijstechnisch dusdanig sterk in elkaar, dat we ruim de helft van alle demo’s winnen. Als importeur staan we in voor goede recyclingmachines, perfecte service en snelle onderdelenvoorziening. De laatste 2 jaar heeft geen enkele klant meer dan één dag stil hoeven te staan! De kwaliteit wordt gewaarborgd door A-merk componenten zoals Danfoss hydrauliek, SKF lagerwerk en motoren van CAT, Deutz of Volvo Penta. In Kerkdriel staan altijd één of twee trommelzeven en een shredder op voorraad om snel te kunnen leveren. Verder voeren we in eigen huis aanpassingen uit om machines geschikter te maken voor specifieke toepassingen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.