Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Gelder presenteert Duurzaamheidsverslag over 2019

Van Gelder presenteert Duurzaamheidsverslag over 2019

‘Duurzaamheid geen concurrent van tijd, kwaliteit en geld’

Geloofwaardig duurzaam zijn. Dat is wat Van Gelder belooft en laat zien met het opstellen van het jaarlijkse Duurzaamheidsverslag. Donderdag 13 augustus werd het eerste exemplaar van 2019 overhandigd aan innovatieregisseur Sacha Stolp van de gemeente Amsterdam. Bedrijfsleider Remco Kok benadrukte tijdens de presentatie de unieke samenwerking tussen de gemeente en Van Gelder.

“Zo lang je blijft aanbesteden op alleen de laagste prijs, behaal je de doelstellingen met betrekking tot een mooie, schone en leefbare omgeving niet. Van Gelder heeft samen met de gemeente Amsterdam oog voor het totaalplaatje van duurzaamheid, bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie. Dat werkt beter voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.”

Duurzaam ondernemen

In Amsterdam wordt volgens Sacha Stolp hard gewerkt aan een slimme en schone stad. “In 2019 werd gestart met de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Grote Wegenwerken met een looptijd van zes jaar. Middels de SOK kan Van Gelder zich verder ontwikkelen en investeren in een duurzaam Amsterdam.” In het gepresenteerde Duurzaamheidsverslag zijn artikelen opgenomen die aangeven hoe Van Gelder in 2019 bezig is geweest om duurzaam te ondernemen. Aan het woord komen leden van de CO2-werkgroep, worden projecten toegelicht en zijn cijfers, doelstellingen en maatregelen opgenomen. In 2019 mocht Van Gelder de Duurzame Parel in ontvangst nemen voor het gezamenlijke project, met de gemeente Nijmegen, Malderburchtstraat ‘Meest Duurzame Straat van Nederland’.

Verantwoordelijkheid nemen

Dat Van Gelder serieus met haar verantwoordelijke rol met betrekking tot duurzaamheidsopgaven omgaat, staat volgens Mink Jaap Ypma buiten kijf. Ypma is voorzitter van de CO2-werkgroep. “Van Gelder heeft zich ten doel gesteld om, in het kader van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, een actief milieubeleid te voeren. Niet alleen binnen de Van Gelder Groep, maar bij al haar dochterondernemingen”, zo meent Ypma. “Denk daarbij aan ons investeringsprogramma in materieel en initiatieven zoals het CO2-projectplan en de interne kwartaalverkiezing van De Zuinigste Rijder.”

Positieve bijdrage

Van Gelder investeerde in 2019 maar liefst vijf miljoen in duurzaam materieel. “Om op die manier klaar te staan voor een schone, klimaat neutrale wereld”, zo meent Ypma. Van Gelder sluit zich de komende periode aan bij de doelstelling van Nederland: Een reductie realiseren van 49% in 2030. Ypma: “Wij geloven daarbij dat duurzaamheid nooit hoeft te concurreren met tijd, kwaliteit en geld. Integendeel, wij zijn ervan overtuigd dat het positief bijdraagt aan deze factoren. Duurzaam bezig zijn betekent ook lef tonen en durven. Daarin willen we ondernemend zijn. Maar het werken met goed, veilig én emissievrij materieel is een verlengstuk van het vakmanschap van onze mensen. Zij moeten het uiteindelijk doen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.