Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Gelder introduceert volledig elektrische graafmachine

Van Gelder introduceert volledig elektrische graafmachine

Aannemer helpt bij doelstellingen in de duurzaamheidsagenda

Hoe kunnen we duurzamer werken? Die vraag staat elke dag centraal bij Van Gelder. In Betondorp Amsterdam merken ze dat sinds kort, want daar is een nieuwe graafmachine, de eco-digger, geïntroduceerd. De volledig elektrische graafmachine wordt ingezet door voor diverse werkzaamheden aan de boven- en ondergrondse infrastructuur. De eco-digger zorgt voor minder lawaai en minder uitstoot.

Voor de gemeente Amsterdam voert Van Gelder grote wegenwerken uit in verschillende projecten. In de Samenwerkingsovereenkomst is het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en tegelijkertijd het innoveren en verduurzamen een heel belangrijk aspect. ‘Als Van Gelder hebben wij in het plan concrete voorbeelden aangedragen om ervoor te zorgen dat Amsterdam de doelstellingen in de duurzaamheidsagenda voor 2025 haalt’, aldus de directie.

Een slimme en schone stad

‘Door de inzet van duurzaam materieel, zoals elektrische machines als de eco-digger, werken we samen met de gemeente Amsterdam aan een slimme en schone stad. Bij het project Betondorp Amsterdam wordt gewerkt in een beperkte ruimte, waardoor de uitstoot van dieselmachines veel langer blijft hangen. Met onze volledige elektrische graafmachine beperken we die uitstoot.’ Ook met het transport van en naar Amsterdam wordt de uitstoot verminderd. ‘Vanuit Van Gelder is het materieel voorzien van blauwe diesel. Door het gebruik van blauwe diesel en de inzet van elektrisch materiaal is ons werk in Amsterdam het eerste project dat 100% fossielvrij wordt uitgevoerd.’

Bouwen aan een duurzame samenleving

Als maatschappelijk betrokken onderneming neemt Van Gelder de verantwoordelijkheid voor de maatschappij serieus. ‘We streven niet alleen naar een duurzaam rendement op ons werk, maar waken ook nauwlettend over de effecten van onze activiteiten op het milieu en op de mensen binnen én buiten de organisatie. Met deze eco-digger werken we veiliger, maar bouwen we bovenal aan een duurzame samenleving.’

Over Van Gelder

Van Gelder is een aannemer die, met ruim 1200 werknemers, boven- en ondergrondse infrastructuur realiseert. Infrastructuur is van groot belang voor de maatschappij. Om vernieuwde infrastructuur te realiseren is een betrouwbare aannemer nodig. Een bedrijf met loyale werknemers, die een stap extra zetten, die altijd op zoek gaan naar een betere oplossing dan de vraag. Dat is Van Gelder. Wij gaan, in alle bescheidenheid, maar zeker met ambitie, vertrouwd verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.