Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Doorn heeft met Bucher V65e bijzondere primeur voor Nederland

Van Doorn heeft met Bucher V65e bijzondere primeur voor Nederland

Het bedrijf uit Geldermalsen gaat de emissieloze en fluisterstille veegwagen inzetten op eigen projecten voor overheden en bedrijven. Daarnaast is de Bucher V65e binnenkort ook te huur voor derden.

Het in 1963 opgerichte bedrijf ontwerpt, vormt en onderhoudt (bedrijfs-)terreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen. ‘Van Doorn vormt de buitenruimte van morgen’, zo luidt het aansprekende motto en de missie: ‘Een duurzame, mooie en veilige buitenruimte voor iedereen’. We spreken in dat kader met vader Barend en zoon Robert van Doorn over de nieuwe aanwinst. Om te beginnen noemen ze de V65e een “belangrijke stap voorwaarts op de groene duurzame weg”. Op de vraag of er meer gaan volgen is het antwoord bevestigend; in de nabije toekomst wordt het machinepark van Van Doorn uitgebreid met nog meer elektrisch aangedreven machines en voertuigen.

Robert van Doorn noemt de V65e dé oplossing voor emissievrij vegen: voldoende inzettijd, gebruiksgemak en lage operationele kosten.

ELEKTRISCHE EERSTELING

De Bucher V65e is de eerste elektrisch aangedreven veegwagen van Bucher Municipal uit het Engelse Dorking. Daar is de unieke CO2-neutrale en fluisterstille veegwagen volledig op maat gebouwd, getest en in het herkenbare Van Doorn geel gespoten. Bij aankomst in ons land ging de V65e rechtstreeks naar Terberg Matec Nederland BV in IJsselstein, waar de machine werd afgebouwd en beletterd, zodat hij deze lente officieel kan worden gepresenteerd.

SMOOTH FLOW ZUIGSYSTEEM

Het gaat bij de Bucher V65e om een 100% elektrische, chassisgedragen veegmachine, die seriematig zal worden geproduceerd. De batterijcapaciteit is 200 kWh en het laadvermogen 44 kW. Niet alleen de aandrijving voor het rijden is trouwens elektrisch gemaakt, zo vertelt Robert van Doorn. “Dankzij het volledig nieuwe en gepatenteerde Smooth Flow zuigsysteem van Johnston is het zuigvermogen van deze krachtpatser enorm verbeterd, het energieverbruik fors verlaagd en maakt hij minder geluid.”

Door de nevelverstuivende jets wordt 20% minder water verbruikt uit de 1.554 liter grote watertank. Robert noemt de V65e dan ook “dé oplossing voor emissievrij vegen” in combinatie met een voldoende lange inzettijd, groot gebruiksgemak en lage operationele kosten. Bovendien biedt de V65e volgens Van Doorn de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van veegmachines.

Niet alleen de aandrijving geschiedt elektrisch, maar ook het volledig nieuwe en gepatenteerde Smooth Flow zuigsysteem van Johnston.

SCHOON EN FLUISTERSTIL

Duurzaamheid, CO2-reductie en fluisterstil, dat waren de belangrijkste redenen om de Bucher V65e aan te schaffen. Want, zegt Robert, “dat maakt onze nieuwe krachtpatser zeer geschikt voor het vegen binnen de bebouwde kom. Met een rijbereik van 200 km op een enkele acculading verbruikt de emissievrije V65e minder dan 1 kWh per kilometer. Een vergelijkbare diesel-aangedreven veegwagen verbruikt, inclusief aan- en afvoer, circa 150 liter brandstof per dag. Zodat we met deze elektrische veegwagen op jaarbasis dus ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel besparen.”

Barend van Doorn.

VEILIGHEID BELANGRIJK MOTIEF

Veiligheid speelde een belangrijke rol bij de aanschaf. Dankzij de draadloze radiocontroller kan de machinist namelijk volledig snoerloos om de veegmachine heen lopen, de brede veegborstel afstellen en de omgeving controleren voordat hij/zij de vuilvergaarbak opent of kiept. Als het donker is ziet de bestuurder de borstelpositie goed door de duidelijk zichtbare borstelplaten en slanghulzen. Tot slot beschikt de V65e standaard over een led-werklamp voor de veegborstel en een breed scala aan extra led- en alarmknipperlichten.

Iedereen die deze unieke veegmachine wil inzetten, kan hiervoor contact opnemen via [email protected]   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.