Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van de Beeten introduceert circulair funderingsmateriaal Optiblend®

Van de Beeten introduceert circulair funderingsmateriaal Optiblend®

Een verantwoord, financieel voordelig en duurzaam alternatief voor traditionele funderingsmaterialen: dat is Optiblend®, een innovatief cementgebonden funderingsmateriaal (CGF) voor gebruik in de bouw en infra. Optiblend® is ontstaan uit de samenwerking tussen aannemingsbedrijf Van de Beeten en ecogrondstoffen-producent Heros Sluiskil.

We produceren steeds meer afval in Nederland. Veel van dat afval wordt verbrand in de Afval Energie Centrales. De energie die daarbij vrijkomt wordt terug geleverd aan de samenleving en de overblijvende as met secundaire grondstoffen wordt op diverse wijzen toegepast, bijvoorbeeld voor de productie van hoogwaardige eindproducten. Een slimme oplossing, in een tijd dat duurzaamheid erg belangrijk is in bouwprojecten en opdrachtgevers zoeken naar minder milieubelastende grondstoffen en materialen. Granova® van Heros als secundaire grondstof en Optiblend® als eindproduct spelen optimaal in op deze trend en dragen bij aan de oplossing van een maatschappelijk probleem. Wat zijn zo de voordelen die Optiblend® biedt, vergeleken met traditionele funderingsmaterialen?

Oersterk, voordelig en circulair

Allereerst is Optiblend® een oersterk product. Het kan druk- en treksterkte opnemen bij een minder draagkrachtige ondergrond en heeft een grote draagkracht. Daardoor kan de dikte van verhardingslagen en betonvloeren flink gereduceerd worden, net als de kosten. Tegelijk heb je minder rijplaten nodig tijdens de bouwfase en is de milieukostenindicator erg laag, net als de CO2-uitstoot. Bovendien kan na het opbreken van de fundering in de toekomst het materiaal worden hergebruikt voor nieuw te produceren Optiblend®. 

Betrouwbaar

Optiblend® is ook een betrouwbaar product. De secundaire grondstoffen die Van de Beeten van Heros betrekt om Optiblend® te produceren zijn daar al uitvoerig getest en gecertificeerd. Nadat ze per schip bij Van de Beeten zijn aangevoerd – fors minder CO2-uitstoot dan bij vervoer over de weg! –, worden de grondstoffen volgens een door Heros gecertificeerd recept in de eigen menginstallatie van Van de Beeten gemengd, geheel computergestuurd en op procenten nauwkeurig. Dat zorgt voor een continue balans in de verhoudingen van de ingrediënten en een constante kwaliteit van het eindproduct. Het is exact bekend hoeveel water, cement en secundaire grondstoffen er in het mengsel zitten, iets wat altijd traceerbaar is onder toezicht van de certificerende instantie. Daarbij kan Van de Beeten door haar grote productiecapaciteit een hoge beschikbaarheid van Optiblend® garanderen, zodat in principe altijd kan worden geleverd.

Toepassingen

Met Optiblend® introduceert Van de Beeten een sterk, circulair, hoogwaardig en gecertificeerd product, een cementgebonden funderingsmateriaal dat kan worden ingezet voor diverse bouw- en infraprojecten. Denk aan bedrijfs- en parkeerterreinen, ophogingen, wegen, fietspaden en vloerverhardingen in logistieke centra en bedrijfshallen.

Meer info over Optiblend® is te vinden op www.vandebeeten.nl/optiblend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.