Platform over civiele techniek & infrastructuur
“Het werken binnen zoveel disciplines heeft een vliegwieleffect en creëert meerwaarde voor iedere klant en elk individueel project.”

Van beschikbare ruimte naar bereikbare mobiliteit

In de grond- weg- en waterbouw krijgt informatievoorziening een belangrijkere rol door de snelheid der ontwikkelingen. FACTO GEO voorziet in realtime 24/7 datavoorziening met de combinatie van getalenteerde medewerkers en de nieuwste technieken.

FACTO GEO werkt in het hele land aan landmeetkundige projecten voor klanten in de woning- en utiliteitsbouw, infrastructurele projecten, bij gemeenten en waterschappen, Kadaster en nutsbedrijven. Naast landmeetkundig bureau is FACTO GEO dataleverancier. 

Procescontrole middels data

Informatievoorziening krijgt een steeds belangrijkere rol binnen GWW-projecten. Niet alleen de ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening gaan snel, ook worden projecten complexer door de verwachte hoge bouwsnelheid binnen de actuele bouwopgave, circulariteit, energietransitie, veiligheid, het bouwen in stedelijke omgeving en uitdagende contractvormen. Projectleider André Harsevoort: “FACTO GEO ziet dat civiele aannemers of leveranciers vanaf de tekentafel voorspelbare, transparante  scenario’s en resultaten verwachten. Zij wensen niet alleen van begin tot het eind controle, ze willen ook kunnen finetunen tijdens het proces. Daarom is FACTO GEO niet alleen dataleverancier voor de gehele bouwketen, maar ook voor een totaal project. We vertalen een programma van eisen naar een toetsingsproces middels metingen,  voorzien in eigendomsgegevens, leveren projectregistratiedata via het landelijk dekkende 06-GPS-netwerk en verschaffen asset informatie in het opleverdossier voor het beheer. 06-GPS is onderdeel van de Facto Groep. Het creëert een grote meerwaarde dat we de kennis over GPS-techniek op deze manier in eigen huis hebben. Het  genereert korte lijnen, snelle datalevering en direct resultaat. Asset informatie leveren we in de standaarden die de klant wenst.”

“Asset informatie leveren we in de standaarden die de klant wenst.”

Meettechnieken 

FACTO GEO maakt de keuzes voor oplossingen, equipment en materieel op basis van de snelle ontwikkelingen binnen de informatievoorziening. “Je kunt hierbij denken aan robotisering in de landmeetkunde, global mapping, sensortechnieken, en de inzet van scannende total stations, vliegtuigen en drones”, vertelt Harsevoort. “Met deze tools en onze kennis en ervaring kunnen we 24/7 data genereren en delen met de klant.”

Keten brede activiteit

Doordat FACTO GEO keten breed actief is, zijn de projecten uiteenlopend . “Door de energietransitie werken we veel voor energieleveranciers. Maar ook hebben we online gemonitord tijdens de betonstort van een zware fundatie in een zettingsgevoelig gebied. De klant kon direct ingrijpen als er iets mis dreigde te gaan of als er bijgestuurd moest worden. Een ander projectvoorbeeld is de constante monitoring van een vierhonderd jaar oud, monumentaal pand damwand in binnenstedelijk gebied, waarin tijdens het werk als gevolg van zettingen een scheur was ontstaan. Doordat het project een poosje stil kwam te liggen, was er behoefte aan monitoring van het bouwwerk. Onze monitoringsinstrumenten -met daaraan gekoppeld een software-alarmsysteem- werden op afstand aangestuurd en stuurden elke paar minuten data-output door aan de klant. Voor de omgeving bracht die monitoring een groot gevoel van veiligheid. Soms werkt FACTO GEO met partners, bijvoorbeeld binnen een hoogspanningsproject voor de tracé-inmeting met een vliegtuig. Na deze tracé-inmeting worden de data verwerkt met FACTO GEO ‘s kadastrale kennis en know how op het gebied van moduleren in een puntenwolk.”  

“Kortom, het werken binnen zoveel disciplines heeft een vliegwieleffect en creëert meerwaarde voor iedere klant en elk individueel project”, concludeert Harsevoort.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.