Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Beek Infra Groep bouwt rotondes N264 om naar intelligente verkeersregelinstallaties.
Samen met BAM heeft Van Beek Infra Groep twee rotondes omgebouwd naar kruispunten met intelligente verkeersregelinstallaties.

Van Beek Infra Groep bouwt rotondes N264 om naar intelligente verkeersregelinstallaties.

Van Beek Infra Groep B.V. heeft een sterke reputatie in het realiseren van milieuvriendelijke projecten. Gevestigd in Etten-Leur, heeft het bedrijf een breed portfolio van diensten, waaronder het aanleggen en onderhouden van wegen, het installeren van riolering en straatverlichting, en de implementatie van laadpalen en verkeersregelinstallaties (VRI). Voor de ombouw van de N264 is zij verantwoordelijk voor alle bijbehorende graaf- en kabelwerkzaamheden voor de verkeersregelinstallaties, inclusief het plaatsen van zowel klein als groot mastmateriaal. 

“De N264 was een uitdagend project gezien de noodzaak om de verkeersdoorstroming te verbeteren en tegelijkertijd de impact op de lokale gemeenschap te minimaliseren”, vertelt Canip Ilhan, eigenaar van Van Beek Infra Groep. “Samen met BAM hebben we twee rotondes omgebouwd naar kruispunten met intelligente verkeersregelinstallaties (i-VRI’s). In de praktijk betekent dit dat we verantwoordelijk zijn voor het grondwerk en de bekabeling van de nieuwe i-VRI’s. Tevens plaatsen wij het mastmateriaal en de VRI en voeren we al het werk voor de nieuwe openbare verlichting uit. Hiervoor hebben we vier VRI-OV-ploegen ingezet, bestaande uit een uitvoerder, voorman, machinist en grondwerkers.”

In de loop der jaren heeft het bedrijf haar expertise uitgebreid naar complexe systemen zoals verkeersregelinstallaties en het plaatsen van laadpalen.

Continu doorwerken dankzij vier elektrische kranen

De grootste uitdagingen voor Van Beek Infra Groep waren het handhaven van verkeersdoorstroming tijdens de werkzaamheden en het voldoen aan de eisen van emissievrij werken. “Alle projecten zijn mooi, maar rotondes ombouwen tot verkeersregelinstallaties is en blijft een mooie klus. Tevens zat er een bepaalde tijdsdruk op, je werkt tenslotte samen met de civiele aannemer. De grootste uitdaging was wel het emissieloos werken. Het was voor ons de eerste keer dat we een volledig emissievrij project uitvoerden, wat betekende dat alle gebruikte machines en voertuigen elektrisch moesten zijn. Daarnaast hebben we voor de N264 ook gebruik gemaakt van energiezuinige installaties.”

Duurzaamheid en kwaliteit als rode draad

Wat Canip betreft toont dit project de toewijding aan innovatie en inzet voor het verminderen van de ecologische voetafdruk. Duurzaamheid loopt dan ook als een rode draad door het werk van Van Beek Infra Groep. Het bedrijf begon veertig jaar geleden met basale infrastructuurprojecten. In de loop der jaren heeft ze haar expertise uitgebreid naar complexe systemen zoals verkeersregelinstallaties en het plaatsen van laadpalen, wat essentieel is in de transitie naar duurzame energie. “We zijn ons bewust van onze waarde, waarden en toegevoegde waarde en hebben ons als organisatie altijd gericht op innovatie en duurzaamheid. Daarnaast hebben we een team van bekwame en ervaren mensen”, vertelt Canip. “Wij geloven sterk in het ontwikkelen van onze mensen. Zo leiden we bijvoorbeeld elk jaar nieuwe talenten op via een BBL-opleidingstraject en bieden we ondersteuning waar nodig. Dit zorgt voor een betrokken en loyaal team, wat cruciaal is voor het succes van onze projecten.” Over de samenwerking met BAM is Canip zeer te spreken. “We delen een visie op kwaliteit en duurzaamheid die essentieel was voor het succes van dit project. We hebben bewezen dat we complexe projecten kunnen managen en succesvol kunnen afronden met aandacht voor zowel de milieu-impact als impact op de omwonenden. We zijn dan ook trots op ons motto: zeggen wat we doen en doen wat we gezegd hebben.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.