Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De Haagse Hogeschool zoekt een Docent Civiele Techniek Infrastructuur en Mobiliteit

De Haagse Hogeschool zoekt een Docent Civiele Techniek Infrastructuur en Mobiliteit

“Ben jij iemand die een nieuwe uitdaging aan wil gaan en op een andere manier een positieve bijdrage aan de maatschappij wil leveren dan je momenteel in werkveld doet?”

Werken bij De Haagse heeft het!

Docent Civiele Techniek

Heb jij een achtergrond binnen de civiele techniek op het gebied van infrastructuur of mobiliteit en  gaat je hart sneller kloppen wanneer je kennis kan delen met studenten en het onderwijs elke dag een stukje beter maakt? En kun je onze studenten prikkelen en verder brengen in hun ontwikkeling naar een Civiel Ingenieur? Dan is De Haagse op zoek naar jou!

Docent Civiele Techniek in het kort (kader):

 • Afdeling: Faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving / Afdeling Built Environment
 • Locatie: Den Haag
 • Opleidingsniveau: een afgeronde master, bij een opleiding in de civiele techniek
 • Aantal uren per week: 24 – 40 uur per week
 • Salarisindicatie: € 3.881,09 – € 5.332,48 (schaal 11)

Hoe ziet het werk van een Docent Civiele Techniek eruit?

De Haage Hogeschool is op zoek naar een docent civiele techniek met kennis en ervaring uit de praktijk. Een docent die zijn kennis van de civiele techniek op een enthousiaste manier wil overdragen. Daarnaast draagt de docent bij aan de vernieuwing van het onderwijs en is bereid organisatorische taken op zich te nemen.

Jouw functie

In het onderwijs aan een hogeschool werk je met studenten van 17 tot ongeveer 23 jaar. De studenten maken in de tijd dat ze bij ons studeren een sterke ontwikkeling door. Van scholier tot ‘young professional’. Als docent is het jouw taak om de student hierbij te begeleiden en te motiveren. Je geeft vorm aan de inhoud van een vak, de didactiek en zorgt voor de coördinatie van het onderwijs. Bij de uitvoering van het onderwijs motiveer je studenten met activerend onderwijs en weet je ze uit te dagen met actuele casussen. Je bezoekt stagiairs, organiseert excursies en begeleidt studenten bij hun afstuderen. De opleiding Civiele Techniek is onderdeel van het cluster Built Environment. Een docent binnen het cluster Built Environment werkt in resultaatverantwoordelijke teams, je werkt dus altijd met collega’s samen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs.

De afdeling Built Environment (BE) is een samenwerking tussen de opleidingen civiele techniek, bouwkunde en ruimtelijke ontwikkeling. Binnen dit cluster doen wij samen wat we samen kunnen doen, zowel in de organisatie als in het onderwijs. Het docententeam van de BE bestaat uit ongeveer vijftig gedreven docenten die allen met hun eigen kennis en ervaring werken aan het realiseren van impactvol en integraal onderwijs, met aandacht voor het unieke profiel van de afzonderlijke opleidingen.

Wat vragen wij van jou?

Het allerbelangrijkste vinden wij dat jij aansluiting hebt met de cultuur op onze hogeschool en dat jij je kunt vinden in onze waarden, onze manier van werken en ons wereldbeeld.

Daarnaast vinden wij het onderstaande ook van belang om een succesvolle Docent Civiele Techniek te kunnen zijn:

 • Een afgeronde master opleiding in de civiele techniek;
 • Recente en relevante ervaring in de beroepspraktijk meebrengt;
 • Affiniteit of ervaring met onderwijsuitvoering;
 • In bezit van een basis didactische bekwaamheid of bereid bent deze te gaan behalen.

Competenties die van belang zijn voor de invulling van de functie:

 • Je beschikt over goede interculturele vaardigheden. Je kunt makkelijk schakelen met een diversiteit aan mensen en rollen.

Wat mag je van ons verwachten?

We willen heel graag dat jij als Docent Civiele Techniek succesvol wordt en dat je het naar je zin hebt bij De Haagse. Daarom bieden wij je:

 • Een aanstelling van 0,6 – 1,0 fte, 24 – 40 uur per week, voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een salaris tussen de € 3.881,09 – € 5.332,48 (schaal 11) bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-hbo;
 • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een flexibele thuiswerkregeling (50% thuis en 50% op kantoor);
 • Een groene reiskostenregeling: kies je voor het openbaar vervoer dan krijg je een NS-businesskaart 2e klas op naam voor 100% vergoed vanuit De Haagse Hogeschool;
 • Ruim 53 verlofdagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale feestdagen.

> Lees hier meer over ons complete arbeidsvoorwaardenpakket

Wat is werken bij De Haagse?

Als je werkt bij De Haagse, dan werk je bij een van de meest dynamische en open organisaties in de Stad van Vrede en Recht. Samen met 2.500 collega’s help je 26.000 studenten uit meer dan 120 verschillende landen om zich voor te bereiden op een veelbelovende toekomst in een wereld die iedere dag verandert. Dat doen we door zelf ook mee te groeien en mee te veranderen met die wereld en met de wensen van onze studenten. We werken intensief samen met collega’s, met studenten en met het werkveld. We kijken vooruit, we zijn kritisch en we staan middenin de samenleving.

Daarbij staan diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid centraal bij alles wat we doen. We streven ernaar dat de samenstelling van de studenten- en medewerkerspopulatie een afspiegeling is van de samenleving waarbinnen we werken en we willen iedereen gelijke kansen bieden. We realiseren ons dat dat voortdurende aandacht verlangt. Daar investeren we zelf in en we zien graag dat jij ons daarbij helpt.

> Lees hier meer over ons verhaal en onze kernwaarden
> De Haagse Hogeschool als inclusieve campus

Wil je solliciteren als Docent Civiele Techniek bij De Haagse?

Een (online) gastles kan onderdeel uitmaken van de procedure.

 • Inhoudelijke informatie over de vacature kun je verkrijgen via Wim Mantje, Hogeschooldocent Civiele Techniek via e-mail w.j.mantje@hhs.nl.
 • Informatie over de sollicitatieprocedure kun je verkrijgen via Maurice van Venetien, Adviseur Resourcing, via mobiel 06-42513732 of e-mail vacatures@hhs.nl.

Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton, op bovenstaande emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.