Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Upgrade voor MRT-serie roterende verreikers

Upgrade voor MRT-serie roterende verreikers

In het kader van Build the Future presenteerde Manitou namelijk twee nieuwe starre verreikers, het nieuwe ULM-concept (dat staat voor Ultra Light Manitou) en de hier te bespreken volledig vernieuwde serie roterende verreikers met toekomstgerichte benamingen: MRT Vision en MRT Vision+.

Manitou is druk bezig om zo’n beetje de gehele vloot te vernieuwen. De roterende verreikers van de MRT-serie lopen daarbij voorop. Zowel de serie MRT Vision als de serie MRT Vision+ gaat zes machines omvatten. Het twaalftal nieuwelingen krijgt hefhoogtes van 16 tot bijna 35 m en hefvermogens tot maar liefst 7 ton. Tegelijkertijd zijn deze machines zelf tot zo’n 5 % lichter gemaakt (dat scheelt ook in brandstof) en hebben ze een aantrekkelijke grotere capaciteit, waarbij een percentage tot wel 15 % wordt genoemd ten opzichte van hun voorgangers. Alle MRT-machines hebben een automatische transmissie en bieden een rijsnelheid tot 40 km/u. De nieuwe hydraulica zorgt voor soepelere functiesnelheden. Om te beginnen worden twee modellen – de MRT2260 en MRT2660 – ook leverbaar als volledig elektrische en hybride versie. Alle MRT Vision machines komen, zoals gebruikelijk voor Manitou machines, via het dealernetwerk beschikbaar voor verhuur of aankoop. 

De panoramische cabine biedt rondom optimaal zicht, zodat de operator zijn ladingen probleemloos over 360 graden kan hanteren. [Manitou panoramacabine interieur.jpg]

Nieuwe high vision-cabine

We zien meteen al dat het uiterlijk van de Vision-machines drastisch is gewijzigd. De nieuwe modellen zijn uitgerust met een geheel nieuwe high vision-cabine, waarbij het bekende beschermingsrek op het dak zichtbaar ontbreekt. Dat is even wennen maar geeft de bestuurder wel een beter zicht schuin omhoog en daar gaat het toch om. De panoramische cabine biedt rondom goed zicht zodat de operator zijn ladingen probleemloos over 360 graden kan hanteren. In de (druk)cabine zien we een extra groot aanraakscherm (12,1 inch = 30,7 cm) met pop-up informatie voor eenvoudiger onderhoud. Het is zelfs met handschoenen aan goed te bedienen. Manitou noemt het ‘intelligente machines’, dankzij hun joystick met herkenningssysteem, hun geluidsindicatoren in geval van overbelasting of een te grote helling en hun afstandsbediening om de lasten te bedienen. Bijzonder aan de cabine is ook de toegang via alle zijden van het chassis, waardoor het gemakkelijk is om naar boven of beneden te klimmen, ongeacht de positie van de bovenbouw.

Het twaalftal roterende verreikers in de reeksen Vision en Vision+ krijgt hefhoogtes van 16 tot bijna 35 meter en hefvermogens tot maar liefst zeven ton.

MRT Vision

Manitou heeft de MRT Vision-reeks ontworpen “voor nog meer comfort, veiligheid, zichtbaarheid, snelheid en efficiëntie in het dagelijks gebruik.” De zes roterende verreikers uit deze serie bieden een werkhoogte van 16 tot 25 m, evenals een werkhoek tot 19,40 m. Met een maximumcapaciteit van 4.500 kg hebben zij drie stuurmodi, met 2- of 4-wielbesturing en een krabmodus voor het schuinweg voortbewegen. Afhankelijk van de werkeisen valt te kiezen uit een groot aantal accessoires, van platforms, zwevende vorkenborden en opraapbakken tot tweehaaks giek, veegmachine … 

De Vision+ machines hebben bewegingssnelheden die 30 procent hoger liggen dan bij de vorige generatie.

MRT Vision+

De zesdelige serie MRT Vision+ vervangt de bekende MRT Privilege+ reeks, met nog betere modellen in termen van capaciteit, zicht en comfort, zodat ze professionals in bouw en industrie nog betere prestaties voor al hun (materiaaltransport) werkzaamheden bieden. Het zijn nog snellere machines, met bewegingssnelheden die 30 % hoger liggen dan bij de vorige generatie.

De MRT Vision Plus verreikers zijn geavanceerde versies van terreinheftrucks en ze kunnen werken op hoogtes van 22 tot 35 m. Hun maximumvermogen is 6.000 of 7.000 kg over 25 tot 30 m, met een werkafstand tot 28 m. De machines wegen tussen 18 ton (MRT2260) en 24 ton (MRT 3570 ES)

De MRT Vision Plus is uitgerust met een nieuwe radiobesturing met geïntegreerd display, die volledige controle geeft over de lading. Als optie kan voor ’s nachts werken gekozen worden voor een 360 graden verlichting met 5 koplampen omvat, geplaatst aan de uiteinden van de machine.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.