Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Unieke knowhow

Unieke knowhow

Steunend op zijn jarenlange ervaring in het ontwerp en de ontwikkeling van machines voor bouw en openbare werken, biedt KOMATSU, ’s werelds grootste constructeur van hydraulische graafmachines, nu een assortiment compacte wielladers en graafmachines met laag vermogen aan en hybride graafmachines. Aannemers krijgen immers vaak te maken met krappe bouwsites, vooral in stadsomgevingen. Vandaar hun voorkeur voor dit soort machines. Voordelen zijn onder meer een aanzienlijke daling van de vervuilende uitstoot en geluidshinder.

Graafmachines op banden: compact, krachtig en veelzijdig
De robuuste en stabiele PW118MR-11 met een bedrijfsgewicht van 12,8 tot 13,9 ton is een eersteklas machine van beperkte omvang. Haar korte zwenkstraal achteraan maakt haar tot de ideale machine voor zware hefverrichtingen of grondwerken in beperkte ruimten, op smalle druk bereden wegen, in stadsomgevingen of bij rioleringswerken. De graafmachine voldoet aan de EU Stage IV emissienorm en werkt met SCR (selectieve katalytische reductie) en EGR (Exhaust Gas Recirculation). Door toevoeging van AdBlue® wordt de NOx-uitstoot aanzienlijk beperkt. Het brandstofverbruik ligt bovendien 6% lager en de machine beschikt over 6 werkmodi. De PW118MR-11 is standaard uitgerust met het KomVision systeem van Komatsu dat de operator een 360° luchtzicht rondom de machine geeft dankzij camera’s opzij en achteraan. Ook de meest recente Komtrax telematicaversie is op de machine voorzien.

Bij de midigraafmachines is er de PW98MR-10 die beschikt over volgende verbeteringen: een 2% lager brandstofverbruik, meer comfort voor de machinist, meer veiligheid, meer opties en het Komtrax satellietvolgsysteem. De PW98MR-10 wordt aangedreven door een milieuvriendelijke Komatsu motor van 48,5 kW/66 pk. Die is krachtiger, zuiniger en vergt geen DPF partikelfilter. De machine beschikt bovendien over 6 werkmodi, drie versnellingen — antislip, traag, snel — een achteruitrijcamera, optionele ledverlichting vooraan bovenaan de cabine, een nieuw zwaarder tegengewicht en dodehoekdetectie.

Komatsu

De PW98MR-10 beschikt over een 2% lager brandstofverbruik, meer comfort voor de machinist, meer veiligheid, meer opties en het Komtrax satellietvolgsysteem. (Beeld: Igor Favole)

Compact en gemakkelijk te besturen
De compacte, gemakkelijk te besturen WA100M-8 wiellader maakt deel uit van het Utility gamma van Komatsu. Ze is uitgerust met een Easy Fork kinematik die een Z-kinematik met parallelle bewegingen combineert. De WA100M-8 is bovendien een bijzonder veelzijdige machine dankzij het grote aantal hulpstukken. Ze heeft een bedrijfsgewicht van 7.200 kg. Ze wordt aangedreven door een Komatsu motor met een vermogen van 70 kW/95 pk die voldoet aan de EU Stage IV emissienorm. De machine werkt met selectieve katalytische reductie (SCR), een dieselpartikelfilter (DPF) en AdBlue injectie die de NOx-uitstoot met 80% beperkt. Om de flexibiliteit te vergroten, behoren een hogere rijsnelheid (40 km/u),        

Komatsu

De hybride KOMATSU HB 215 LC-3. (Beeld: Crest Photography)

een nieuwe in de hoogte verstelbare trekhaak en de toevoeging van een derde en vierde hydraulisch circuit achteraan de machine tot de beschikbare opties. De nieuwe Komatsu graafbak van 1,3 m³ verbetert de penetratie in de materialen. Hij laat zich gemakkelijker vullen en biedt een groter gebruikscomfort, hij verhoogt de productiviteit van de nieuwe wiellader en helpt het brandstofverbruik te beperken. Het Komtrax telematicasysteem optimaliseert de ondersteuning en het beheer van het machinepark, beschermt de machine tegen verkeerd gebruik en garandeert een optimale efficiëntie en werktijd. Verder omvatten de verbeterde, ergonomische bedieningen een multifunctionele PPC hendel met elektronische besturing (EPC), evenals een elektronisch bestuurde laststabilisator (ECSS, Electronically Controlled Suspension System) die het comfort en de productiviteit vergroten.

Komatsu

De WA100M-8 wiellader maakt deel uit van het Utility gamma van Komatsu.

Minigraafmachines van de nieuwe generatie
De krachtige, onderhoudsvriendelijke MR-5 (Medium Radius) minigraafmachines die bedoeld zijn voor krappe ruimten, omvatten 4 modellen — de PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 en PC55MR-5 — met kleine zwenkstraal en giekverstelling die in smalle ruimten kunnen werken. Deze nieuwe generatie is het resultaat van de unieke, technologische knowhow van Komatsu in de sector van de minigraafmachines. Het MR-5 gamma biedt tal van noviteiten en nieuwe, uitzonderlijke functies, waaronder bestuurderscomfort, een ergonomisch ontwerp, een laag brandstofverbruik en geavanceerde besturing. Deze machines zijn standaard voorzien van het exclusieve Komtrax 5 satellietvolgsysteem dat we terugvinden op de serie 11 graafmachines en dat ongezien is op een minigraver! De vier minigraafmachines worden aangedreven door een elektronisch bediende motor met een vermogen van 18,2 kW/ 25 pk voor de PC30MR-5 en PC35MR-5 en van 29,5 kW/ 40 pk voor de PC45MR-R en PC55MR-5. De nieuwe machines verbruiken tot 5% minder brandstof dan hun MR-3 voorgangers, zonder prestatie- of productiviteitsverlies.

Komatsu

De robuuste en stabiele PW118MR-11. (Beeld: Igor Favole)

Hybride graafmachines
Komatsu bracht als eerste machinebouwer ooit een hybride machine op de markt. Dat was in 2008. Nu zijn wereldwijd meer dan 4.000 van die machines aan het werk, waarvan ruim 600 in Europa en een 60-tal in de Benelux. Het betreft de modellen HB365LC-3 van 36 ton en HB215LC-3, een 23-tons machine. Beide graafmachines worden aangedreven door een EU Stage IV motor. Hun troeven: ze zijn veilig, krachtig, stil en zuinig (tot 30% lager brandstofverbruik). Deze machines zijn uitgerust met het unieke hybride systeem van Komatsu dat gebruik maakt van een motor-generator geheel voor de elektrische rotatie. Het hydraulisch vermogen dat gewoonlijk door het rotatiesysteem wordt benut, komt vrij voor de giek, de graafarm en de bak en draagt bij aan een hogere productiviteit. De energie die meestal verloren gaat bij het remmen van de bovenbouw, wordt opgevangen en opgeslagen in een supercondensator. Ze helpt de motor bij het versnellen van de volgende rotaties. De machines beschikken over een KOMTRAX 5 telematicasysteem en het aanvullende Komatsu CARE onderhoudsprogramma. De door Komatsu ontwikkelde en vervaardigde hybride onderdelen genieten een speciale garantie van 5 jaar of 10.000 werkuren.

Totaalbeeld van performance en locatie in één oogopslag
Goed om te weten: het BIA SmartFleet platform is een in-house ontwikkeling van BIA  die de klant in één oogopslag een totaalbeeld geeft van de performance en locatie van al zijn machines, ongeacht merk of type. Belangrijke KPI’s zoals verbruik, CO2-uitstoot, belasting, stationair draaien, gebruiksuren, et cetera worden op één dynamisch dashboard weergegeven. Op die manier heeft de eigenaar perfecte controle over de total cost of ownership van zijn vloot. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.