Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Unieke app helpt graafschade te voorkomen
Bouwcombinatie Mekante Diek maakt dankbaar gebruik van de Klic Overal Service van GOconnectIT, waarvan ook alle onderaannemers profiteren.

Unieke app helpt graafschade te voorkomen

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, zijn grondroerders wettelijk verplicht om vooraf een graafmelding te doen. Deze Klic-melding is in de meeste gevallen slechts twintig werkdagen geldig. Bij een uitgestrekt en langlopend project, zoals de dijkversterking tussen Tiel en Waardenburg, is dat een behoorlijk tijdrovende klus. Tenzij je het automatiseert. Bouwcombinatie Mekante Diek maakt daarom dankbaar gebruik van de Klic Overal Service van GOconnectIT, waarvan ook alle onderaannemers profiteren.

Klic Overal Service is een modulaire oplossing die het hele proces en de registratie rondom Klic automatiseert, zodat ook direct voldaan wordt aan de CROW500 en de WIBON. “Het zorgt ervoor dat zowel de grondroerder als de netbeheerder uiteindelijk zo min mogelijk (graaf)schade en hinder ondervindt”, begint Robin Mulder van GOconnectIT. “Ploegam en Dura Vermeer, die samen met Van Oord bouwcombinatie Mekante Diek vormen, zijn al jaren vaste gebruikers van onze oplossing. Sterker nog, ik denk dat bijna driekwart van alle grondroerders in Nederland wel gebruikmaakt van in ieder geval onze Klic App. En op diverse projecten gaat onze dienstverlening nog verder en zorgen we zelfs voor een stukje projectcoördinatie, zoals de ombouw van het Julianaplein in Groningen.”

De Klic App is een begrip in de markt.

Webbased applicatie

De Klic App is een begrip in de markt en volgens Robin met name geschikt voor particulieren of kleinere grondroerders, zoals hoveniers die tot 150 Klics per jaar aanvragen. “Met de Klic Overal Service gaan we een stap verder en helpen we om het volledige proces rond Klic efficiënter in te richten. Ook hiervoor is de Klic App leidend, maar de webbased kantoorapplicatie erachter is veel uitgebreider”, legt Robin uit. “Van het eenvoudig aanvragen en raadplegen van Klic-data, tot aan het bekijken van plantekeningen in combinatie met de Klic en het kunnen sturen van het gedrag op basis van data. Ook is het mogelijk om een vooraf gedefinieerde omgeving te maken van een project. Ontwerptekeningen en/of CAD-bestanden worden over de kaart van Nederland gelegd voor een optimaal overzicht. Dat is het geval bij het dijkversterkingsproject tussen Tiel en Waardenburg, waarbij de Klic-workflow via onze applicatie volledig is geautomatiseerd. Groot voordeel is bovendien dat Mekante Diek deze workflow heel eenvoudig via de Klic App kan uitrollen naar alle onderaannemers.”

Mekante Diek is heel erg kien op de geldigheid van de Klic-meldingen, weet Robin. “Via de applicatie kun je heel eenvoudig een herhaalaanvraag doen voor een Klic-melding voor een bepaalde datum. Dat proces loopt volledig geautomatiseerd. Als je bedenkt dat een Klic-melding doorgaans slechts twintig werkdagen geldig is, het handmatig aanvragen pakweg vijf minuten in beslag neemt én het project zo’n vijf jaar duurt, dan zal het je niet verbazen dat onze Klic Overal Service een behoorlijke kosten- en tijdsbesparing oplevert.” GOconnectIT geeft niet alleen trainingen voor een succesvolle implementatie, maar helpt ook met het inregelen van een vooraf gedefinieerde omgeving bij dit soort langlopende projecten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.