Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Uniek in industriële en maritieme oplossingen

Uniek in industriële en maritieme oplossingen

Aan het woord is Bart Bakker, directeur van Sandfirden Technics. Hij vertelt over de topmerken die het bedrijf levert én de toegevoegde waarde van Sandfirden Technics.

“Aan topmerken, zoals Scania en Thordon, voegen wij onze engineering-, test- en servicekwaliteiten toe. Zo kan de klant optimaal profiteren van de technische eigenschappen en prestaties van deze producten, op een duurzame manier”, zegt Bakker. 

Scania

Al meer dan 55 jaar is Sandfirden Technics exclusief dealer van Scania voor de Benelux. Vanwege strengere emissie-eisen ontwikkelde Scania een EU Stage V-motorreeks, die niet alleen voldoet aan de emissie-eisen maar ook een lager brandstofverbruik, lagere operationele kosten én minder gevolgen voor het milieu met zich meebrengt. “Fantastisch natuurlijk,” zegt Bakker, “maar niet geschikt voor de marine markt.” Dus hebben de experts van Sandfirden Technics, met hun jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis de juiste technologie toegevoegd aan de Scania motoren en zo een emissie gecertificeerde marinemotor ontwikkeld. “Met een eigen R&D-afdeling, gecertificeerde lassers voor constructiewerkzaamheden en een uiterst modern ingerichte testcentrum kunnen we allerlei klantspecifieke aanpassingen doen. Zo kunnen we technisch het optimale bereiken en zullen we verwachtingen overtreffen.”

Geïnstalleerde Thordon Composite lager na droogijs koeling.

Thordon

Sandfirden Technics is ook dealer van Thordon Bearings, nóg zo’n topmerk. De hoogwaardige, milieuvriendelijke en duurzame kunststof glijlagers zijn geschikt voor diverse toepassingen. Bakker noemt de scheepvaart, schone energieopwekking, pomp, baggerij, offshore en industriële markten. “Markten waarbij er steeds vaker gekeken wordt naar ‘groene’ oplossingen.  Als maritiem gerelateerd bedrijf zetten we Thordon in bij roer- en schroefaslagers en dek-equipment. Ook bij de bouw van een schip en in de pompindustrie wordt meer en meer gekeken naar mogelijkheden van watersmering met milieuvriendelijke lagers, uiteraard met behoud van lange standtijden.” Het moge duidelijk zijn: de experts van Sandfirden Technics lopen niet weg voor aanpassingen die gedaan moeten worden om klanten te bedienen. Bakker besluit: “Wij bieden waar de markt om vraagt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.