Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bio-olie: doorontwikkelde HEPR-olie voldoet aan de Swedish standard
Michael Anslijn, de ervaren adviseur van Duport Lubricare.

Bio-olie: doorontwikkelde HEPR-olie voldoet aan de Swedish standard

“De overstap van traditionele hydraulische olie naar een biologisch afbreekbare variant wordt ten onrechte gezien als kostbaar en ingewikkeld. Want met onze kennis en kosteloze bemonstering is het eigenlijk heel eenvoudig. Wie overstapt op de bio-olie van MOTOREX verlaagt de CO2-footprint en is onder de streep zelfs voordeliger uit. Deze olie gaat namelijk net zo lang mee als de levensduur van de machine. Dit betekent minder onderhoud, minder olieverversingen en het voorkomt stilstand en dus omzetverlies”, vertelt Michael Anslijn, accountmanager van Duport Lubricare.

Dit familiebedrijf is de officiële importeur en distributeur van MOTOREX in Nederland. Een goede bekende binnen de offshore en de grond-, weg- en waterbouwsector.

Voordelen bio-olie

Biologisch afbreekbare olie heeft veel voordelen. “De MOTOREX-oliën zijn compatibel met alle gangbare afdichtingen en een werking van tien tot vijftienduizend uur zonder olie-wissel is niet uitzonderlijk. Daardoor is het duurzamer in gebruik en weegt het positief mee op de trap van de CO2-prestatieladder. MOTOREX-smeermiddelen voldoen bovendien aan de Swedish standard en zijn vrij van PFAS, lood, kwik en andere schadelijke stoffen. We zien dat steeds meer branches eisen dat er PFAS-vrij gewerkt wordt of dat uitvoerders die PFAS-vrij werken voorrang krijgen bij de inschrijving op projecten.”

Met haar ruime voorraad streeft Duport Lubricare altijd naar een levering binnen 24 uur.

Doorontwikkelde HEPR

Naast de high-performance HEES-lijn, heeft MOTOREX onlangs een verbeterde HEPR-olie op de markt gebracht. “Uniek voor deze HEPR-olie is dat deze aan de Swedish standard voldoet. De olie is voordeliger dan een HEES-olie en stelt zich toleranter op bij de vermenging met minerale oliën. Bij HEES is 5% vermenging acceptabel, maar bij onze HEPR is dat maar liefst 10%”, zegt Michael.

Service voor optimale uptime

“We zijn ons er goed van bewust dat we het verschil kunnen maken tussen stilstand of doorgang. Onze olie en het gratis testen hebben een positieve invloed op de uptime en ook onze service is hierop gericht”, legt Michael uit. “Wij hebben uitzonderlijk grote voorraden olie op voorraad. Dit betekent dat wij binnen 24 uur kunnen leveren. Het rechtstreekse contact met MOTOREX zorgt er bovendien voor dat wij snel vragen kunnen beantwoorden. Én we zijn altijd bereid te testen of een machine geschikt is.”

CARDEVpfiltratie

De CARDEV-filtratie die Duport Lubricare aanbiedt, reconditioneert de olie waardoor de levensduur van machines verlengd wordt. Er zijn twee varianten beschikbaar: het bypass filtratiesysteem voor permanente filtratie en het offline filtersysteem voor degenen die de olie willen filteren terwijl de machines niet draaien.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.