Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
UMS sleept prestigieuze CES Innovation Award in de wacht

UMS sleept prestigieuze CES Innovation Award in de wacht

Urban Mobility Systems (UMS) uit Oss heeft de prestigieuze CES Innovation Award in de wacht gesleept, een prijs die op initiatief van de Consumer Technology Association (CTA) jaarlijks wordt uitgereikt aan technologieproducten. In totaal wisten maar liefst veertien Nederlandse techbedrijven, in diverse categorieën, een CES Innovation Award 2021 te winnen. De jury – bestaande uit deskundigen uit de industrie – beoordeelde op innovatie, engineering, functionaliteit en op het thema ‘tech solutions for a responsable future’.

Onlangs werd UMS door Futurology Live ook al uitgeroepen tot een van de negentien meest innovatieve bedrijven in Noord-Brabant. Urban Mobility Systems is een clean-tech engineeringsbedrijf, dat emissievrije bouwmachines en mobiliteitsoplossingen mogelijk maakt. De onderneming is zeer vereerd om verkozen te zijn als een van de scale-up winnaars in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’ met de inzending ‘Zero Emission conversion kit for construction equipment’. De bekenmaking van de prijswinnaars was op 14 oktober tijdens CES Unveiled in RAI Amsterdam.

Land vertegenwoordigen

Tijdens de CES 2022 Innovation Awards van 5 t/m 8 januari 2022 vertegenwoordigt UMS samen met 69 andere Nederlandse start- en scale-up techbedrijven Nederland in Las Vegas. CES, wat staat voor Consumer Electronic Shows, trekt ruim 170.000 bedrijven en investeerders uit 160 landen. Ter voorbereiding volgen de bedrijven een trainingsprogramma van het ministerie van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vóór de daadwerkelijke beurs reikt de organisatie traditioneel prijzen uit aan een select aantal uitvindingen van “voortreffelijk ontwerp en techniek”.

Steeds meer bekendheid

UMS geniet in de bouwsector bekendheid vanwege de samenwerking met steeds meer vooraanstaande machinefabrikanten, waarvoor een elektrische aandrijflijn wordt geleverd. Inmiddels is er al een heel assortiment verkrijgbaar. Denk daarbij aan mini- en midigravers, graafmachines op banden of rupsen, compacte wielladers, hijskranen, verreikers, walsen en zelfs een asfaltafwerkmachine. Het bedrijf heeft zich er op toegelegd om hiervoor een universele conversiekit te ontwikkelen, waarbij veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid de hoogte prioriteit genieten.

Benieuwd naar de laatste stand van zaken op dit gebied? Urban Mobility Systems is op 18, 19 en 20 november aanwezig tijdens de beurs World of eMobility, een nieuw podium voor bedrijven die actief zijn op het vlak van elektrificatie. Met diverse partners, klanten en relaties heeft UMS een grote stand van 600 m² in het midden van hal 3 in EXPO Haarlemmermeer. Er staan meerdere grote en kleine elektrische machines opgesteld, waarmee bouwaannemers hun bedrijf ‘futureproof’ kunnen maken.

Rijkswaterstaat organiseert voor donderdag 18 november diverse bijeenkomsten met ambtenaren van provincies en gemeentes, maar ook grote bouw- en infrabedrijven. Ter afsluiting is er een borrel tegenover de stand van UMS.

Kijk voor meer informatie op:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.