Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Uitzendbureau meteen sociaal hart
Annemieke van der Laan, regiomanager Rijnmond bij Ampliar, en Nordin Elaoudi, projectbegeleider voor de regio Rijnmond bij Ampliar.

Uitzendbureau meteen sociaal hart

Al sinds 1995 helpt Ampliar kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Het uitzendbureau met een sociaal hart heeft van oudsher een sterke focus op de bouw- en infrasector en helpt bedrijven met de invulling van de SROI-verplichting. En dat doen ze op een geheel eigen wijze.

Ampliar is een organisatie met een landelijke dekking en helpt jaarlijks zo’n 500 kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. “We zijn verre van een regulier uitzendbureau”, benadrukt Nordin Elaoudi, projectbegeleider voor de regio Rijnmond. “We hebben een groot sociaal hart en gaan daarin heel ver voor onze kandidaten. We werven niet alleen kandidaten, maar halen alle beperkingen voor ze weg om rustig aan het werk te gaan en te blijven. Wat we vaak terug horen, is dat ze niet meer bij ons weg willen. En dat is toch het allergrootste compliment. Al hebben we wel de intentie om kandidaten aan een vaste baan te helpen bij onze opdrachtgevers.”

Al sinds 1995 helpt Ampliar kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan.

Grote diversiteit in nationaliteiten 

De kracht van Ampliar zit hem ook in de landelijke dekking. “Onze organisatie is opgesplitst in regio’s, zodat we een actueel zicht hebben op de plaatselijke regelgeving”, zegt Annemieke van der Laan, regiomanager Rijnmond bij Ampliar. “De regio Rijnmond is een omvangrijk gebied en strekt zich uit van Rotterdam tot aan Nijmegen. Het is een regio met een grote diversiteit in nationaliteiten en culturen. Dat maakt het ook zo boeiend. En het mooie is, iedereen die op zoek is naar werk helpen wij aan een baan. Zelfs voor mensen met een Wajong uitkering zijn er absoluut mogelijkheden en dat geldt ook voor 60-plussers. Wij denken op een positieve manier mee en zorgen voor een passende begeleiding, zodat mensen met een gerust hart aan de slag kunnen.” 

Vertrouwd gezicht

Ook Elaoudi voelt zich als een vis in het water in de regio Rijnmond. “We onderhouden fijne contacten met externe partners en hebben vaak leuke gesprekken met kandidaten. Je ziet ze gewoon opbloeien. Daar word ook ik blij van.” Het bij de hand nemen van kandidaten neemt Ampliar overigens wel heel letterlijk. “Als we een kandidaat hebben voorgesteld aan een opdrachtgever, gaan we altijd mee naar het eerste gesprek. Behalve door de kandidaat zelf, wordt het ook door de opdrachtgever gewaardeerd. Voor beiden is er immers een vertrouwd gezicht aanwezig. Dat werkt gewoon heel prettig. Bovendien zorgen wij ook voor de nodige training en opleiding, mocht dat gevraagd worden. Als VCA een vereiste is, regelen wij dat. Maar we bieden ook cursussen en vervolgopleidingen aan, zodat kandidaten zich verder kunnen specialiseren.”

Vanuit de regio Rijnmond levert Ampliar al sinds 2020 een grote bijdrage aan de Groene Boog om te kunnen voldoen aan de SROI-verplichting. “Het is een omvangrijk project in onze regio waar onze kandidaten momenteel diverse functies bekleden, variërend van een conciërge en een portier tot een schoonmaakster en een financieel medewerker”, zegt Van der Laan. “Ook detacheren we een voorman die met een busje het bouwpersoneel over het project heen en weer pendelt. Verder helpen we momenteel de BAM met de SROI-verplichting op de Argonautenweg en zijn we veel actief voor nieuwbouw- en renovatietrajecten van woningcorporaties in de regio. En natuurlijk doen we nog vele andere projecten in de regio Rijnmond. Bij voorkeur plaatsen we onze kandidaten dicht in de buurt, zodat ze steeds herinnerd worden aan de positieve bijdrage die ze hebben geleverd aan de maatschappij.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.