Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Uitschuifbaar, licht en met wielkuilen

Uitschuifbaar, licht en met wielkuilen

Door toepassing van een nieuw concept met 4.750 mm uitschuifbare laadvloer, is een zeer laag eigen gewicht van slechts 8.700 kg gerealiseerd. Dankzij de diepe wielkuilen kunnen bovendien ook grotere wielladers en knikdumpers tot 39 ton vervoerd worden, waar dit voorheen alleen mogelijk was met een dieplader. Bovendien is deze OSDS-48-03V(EBW) multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen.

De korte asafstand tussen de eerste en tweede as van slechts 2.260 mm draagt bij aan een optimale manoeuvreerbaarheid. En omdat deze semi-dieplader in de SMART seriebouw wordt geproduceerd, is de aanschafprijs volgens Nooteboom tot wel 50% lager dan bij een dieplader. De OSDS-48-03V(EBW) semidieplader is volgens Manager Marketing & Communications Johan van de Water “uitzonderlijk sterk en heeft een uitstekende torsiestijfheid. Het chassis heeft een buitengewoon duurzame conservering en is compleet verzinkt. Dit verhoogt de levensduur van de oplegger en draagt bij aan een hogere restwaarde.” 

De semi-dieplader is multifunctioneel inzetbaar. Ook deelbare ladingen, containers en machines met rupsen kunnen makkelijk vervoerd worden.

WIELKUILEN

De asymmetrische vorm van de wielkuilen maakt het volgens Van de Water “gemakkelijker om bijvoorbeeld wielladers vanuit de wielkuilen te lossen. De speciale hellingshoek van slechts 35 graden van de 400 mm diepe wielkuil vergemakkelijkt het uitrijden vanuit stilstand. Daarbij zijn deze ‘easy access’ wielkuilen voorzien van stalen dwarsribben, die maximale grip bieden bij het in- en uitrijden.” 

De positie van de wielkuilen biedt tevens een optimale gewichtsverdeling tussen zwanenhals en assenstel. De afmetingen van de wielkuilen zijn geschikt voor alle gangbare merken en typen wielladers met verschillende band-
diameters, asafstanden en gewichten. De voorste wielkuil wordt gecreëerd door de laadvloer uit te schuiven. Met behulp van de optionele verschuifbare tussentafel met afschuining kan de benodigde uitsparing worden aangepast aan de bandenmaat en wielbasis van de te vervoeren wiellader of knikdumper.

MULTIFUNCTIONEEL

De nieuwe semi-dieplader van Nooteboom is multifunctioneel inzetbaar. Ook deelbare ladingen, containers en bouwmachines met rupsen kunnen makkelijk vervoerd worden. Daarvoor zijn de wielkuilen eenvoudig dicht te maken, waardoor een geheel vlakke laadvloer ontstaat. Hiervoor zijn afneembare gegalvaniseerde steunen met geïntegreerde laadvlakverbreding en hardhouten vloerdelen leverbaar. Optioneel kunnen de wielkuilen ook volledig met hardhouten delen gevuld worden. De semi-dieplader is standaard voorzien van drie paar gaten voor intermediate locks, zodat ook 20, 30 en 40ft containers vervoerd kunnen worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.