Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Twee zelfstandige spelers in de bouw en infra onder hetzelfde dak
Inspectie van constructies en infrastructurele werken, waaronder de Afsluitdijk.

Twee zelfstandige spelers in de bouw en infra onder hetzelfde dak

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering met een wereldwijd netwerk van 2.600 kantoren en meer dan 93.000 medewerkers. Om meer focus te leggen op de benodigdheden en behoeftes van klanten in de bouw en infrastructuur, trekken SGS INTRON en SGS Roos+Bijl in Nederland gezamenlijk op onder de noemer Infrastructure & Construction. We spreken met Ron Leppers, directeur bij SGS INTRON en Lorenzo van der Bijl, Business Unit Manager bij SGS Roos+Bijl, over een samenwerking die steeds intensiever wordt.

Van schadebeoordeling en gebouwinspecties tot kabel- en leidingnetwerk

Het is belangrijk om te weten dat beide bedrijven zelfstandig opereren, maar wanneer het kan of nodig is samen optrekken in een project. Die samenwerking komt voort uit het feit dat de werkzaamheden van SGS INTRON voornamelijk bestaan uit het verrichten van gebouwinspecties, schadebeoordeling en beschrijven van bijbehorend hersteladvies, materiaal- en productanalyses, kwaliteitscontroles, het certificeren van bouwmaterialen en bouwprocessen en dus plaatsvinden in het stadium voor of na het werk van SGS Roos+Bijl. Zij hebben de ondergrondse infrastructuur als expertise en ontwerpen technische kabel- en leidingnetwerken voor distributie van energie, data, gassen en vloeistoffen. Tevens verzorgt SGS Roos+Bijl indien nodig de begeleiding bij het aanleggen, verleggen of verwijderen van kabels en leidingen. Het spreekt voor zich dat opdrachtgevers die met beide bedrijven in zee gaan genieten van de gebundelde kracht van expertises.

Coördinatie bij uitvoering werkzaamheden kabels en leidingen derden bij de Afsluitdijk.

Sterke focus op milieu en duurzaamheid

Leppers licht toe: “SGS INTRON kan het hele proces begeleiden van onderzoek naar bouwmaterialen tot de bouw van (infrastructurele) bouwwerken. Voor grote civiele werken zoals sluizen en waterwerken, voorzien wij in bijvoorbeeld kwaliteitscontrole en staal- en betontesten. Zo waren we betrokken bij de Afsluitdijk en Nieuwe Sluis Terneuzen. In ons werk komen aspecten aan bod als milieukunde, chemie, mijnbouw en geologie. Wij hebben daarvoor alle kennis en kunde in huis.” SGS Roos+Bijl ontwerpt en beheert duurzame en hoogwaardige verbindingen voor de energiemarkt, olie- en gasindustrie, waterleidingbedrijven en telecompartijen. Van der Bijl: “Wij verzorgen in het voortraject de engineering, inclusief alle bijbehorende specialistische berekeningen, voor de kabels en leidingen en adviseren tijdens de realisatie. Op infrastructurele projecten zoals de Afsluitdijk en Sluis Terneuzen bijvoorbeeld komen we SGS INTRON dan weer tegen.” In de samenwerking wordt er gekomen tot totaaloplossingen die het leven van de opdrachtgever makkelijker maken. De diensten raken elkaar op het gebied van engineering, controle en certificering. Duurzaamheid en circulair bouwen staat hoog op de prioriteitenlijst. Juist door de kracht van samenwerken kan de focus daarop zo sterk zijn.

De klant op de eerste plaats

Zowel SGS Roos+Bijl als SGS INTRON hebben een mkb-verleden en dien ten gevolge eenzelfde bedrijfscultuur, waar als vanouds de klant op de eerste plaats komt. Leppers schetst: ‘’We zijn gewend om álles uit de kast te halen voor onze klanten. Door directe en korte communicatielijnen en betrokkenheid vanuit onze organisatie krijgt de klant altijd de persoon aan de lijn die de expertise heeft om zijn of haar vraag te beantwoorden.” Met SGS als wereldwijd opererende organisatie is het bij SGS INTRON en SGS Roos+Bijl dus ‘Think global, act local’. “Dat is denk ik wel de sleutel van ons succes”, vervolgt Leppers. “Doordat we meer samen oppakken zijn we ook toekomstbestendig.” Van der Bijl tot besluit: “Zeker ook als het gaat om de grote opgave met betrekking tot de energietransitie waar we voor staan, zowel onder- als boven de grond. De eisen die gesteld worden aan energienetwerken veranderen voortdurend mee met de toenemende vraag naar energie.’’     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.