Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
TÜV-gecertificeerd modulair brugsysteem

TÜV-gecertificeerd modulair brugsysteem

Mobiele loopbrugsystemen zijn doorgaans vrij zwaar en complex om op te bouwen. EventBridge bewijst het tegenovergestelde met zijn modulaire brugsysteem. Het afgebakend loopbrugconcept vindt zijn oorsprong in de evenementenbranche, maar wint ook aan populariteit in de infra. Met een zeer beperkte stremming van slechts enkele tientallen minuten kunnen drukke binnenstedelijke of provinciale wegen worden overbrugd.

Het modulair brugconcept is ontsproten uit het brein van Frank de Groof. “Mijn streven was om een mobiele loopbrug te ontwikkelen, zónder de nadelen van een traditionele mobiele loopbrug. Na een uitvoerig ontwerp- en engineeringsproces met partners, zoals Movares, VDL en TNO, zijn we in 2018 tot een prototype gekomen. Een loopbrug die snel te monteren is met zo min mogelijk mensen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ons standaard modulaire brugconcept wordt door twee personen op grondniveau geassembleerd. Vervolgens is het een kwestie van optillen, de borgpennen zekeren en op zijn plek hijsen. Deze manier van werken maakt dat de brug volledig kan worden opgebouwd in een zijstraat of brede berm, zonder een hoofdrijbaan te hoeven stremmen. Alleen tijdens het verplaatsen is een beperkte stremming vereist van enkele tientallen minuten.”

Wat het concept van EventBridge extra bijzonder maakt, is dat het door TÜV-NORD Duitsland gecertificeerd is. De Groof: “De complete brug is berekend en getest, waarbij het concept zelfs tot 150% fysiek werd belast. Daarop heeft TÜV-NORD een in de branche uniek bouwboek afgegeven. Dat wil zeggen dat onze bruggen vóór vertrek uit onze opslag al zijn goedgekeurd, ongeacht de opstelling. Daarmee zijn we uniek in de wereld. We kunnen onze klanten dus een 100% veilige brug garanderen, bestand tot windkracht 11 zonder additioneel fundament. Die zogenaamde TÜV-NORD Gleichstellung is onder meer te danken aan het beperkte aantal componenten aan de brug. Je kan hem niet verkeerd monteren, want bij een foutieve montage kan de brug niet worden opgehesen.”

Wat het concept van EventBridge extra bijzonder maakt, is dat het door TÜV-NORD Duitsland gecertificeerd is.

 

EventBridge heeft intussen zes exemplaren in de verhuur met keuze uit twee overspanningen. “Eén module heeft een overspanning van 14 of 11,5 meter met een hoogte van 4,60 tot 5 meter”, zegt De Groof. “Door de bruggen te koppelen in lengte kunnen grotere overspanningen worden gerealiseerd tot 28 meter met een steunpoot in het midden. Omdat we gebruikmaken van in hoogte verstelbare poten kunnen oneffenheden in de ondergrond eenvoudig worden opgevangen. Netto heeft ons standaard brugsysteem overigens een grotere overspanning, vanwege de helling van de tappen aan weerszijden. Daarmee kun je bijvoorbeeld met een module van 11,5 meter niet alleen de provinciale weg overspannen maar eventueel ook de aangrenzende fietspaden. En dat alles in een zeer kort tijdsbestek.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.