Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘turn-key’ installaties
Het monteren van hogedruk leidingwerk voor een sluis.

‘turn-key’ installaties

Dagelijks worden zware constructies, tunnels, bruggen en viaducten verplaatst door middel van hydraulische systemen van Hydroton. Het bedrijf uit De Meern (Utrecht) zorgt ook voor de aandrijven van bruggen, sluizen en industriële machines door het hele land. De laatste jaren presenteert Hydroton zich als totaalleverancier dankzij ‘turn-key’ installaties.

“Vroeger gebruikte men handbediende vijzels om zware constructies op te vijzelen. Tegenwoordig hebben de grote bedrijven high-tech schuif- en vijzelmaterieel om bruggen en tunnels te verplaatsen”, zo vertelt Frank Markus, algemeen directeur bij Hydroton. “Doorlooptijden in de GWW worden korter, waardoor men op een efficiëntere wijze prefab tunnels of bruggen wil (ver)plaatsen. Soms vindt dit ‘s nacht of in een weekend plaats, zodat het wegverkeer geen hinder ervaart. Hydroton ontwerpt en bouwt betrouwbare elektro-hydraulische aandrijving-en om deze uitdagingen mogelijk te maken.”

Zowel de aggregaten als cilinders en elektronische besturing worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Ook de inbedrijfstelling en het service- en onderhoudswerk op locatie wordt door de specialisten van Hydroton uitgevoerd. Markus: “Door voor een modulaire opbouw van deze aandrijvingen te kiezen, kunnen onze klanten de hydraulische installatie ook in andere projecten toepassen. Tijdens het ontwerp houden we rekening met ruime overcapaciteit in zowel flow als druk. Hierdoor is het systeem op meerdere plaatsen inzetbaar, en hoeft het niet op één project te worden afgeschreven. Dankzij de open source software kan het systeem gemakkelijk gekalibreerd of aangepast worden aan de nieuwe situatie. Wij maken voor elke uitdaging een passende oplossing.”

Het vijzelen en verschuiven van een tunnel onder een treinspoor.

De basis blijft Engineering

Toen oprichter Ton Hogervorst in de jaren 60 de basis voor het bedrijf legde wist hij al dat hij het verschil wilde maken met ontwerp en ontwikkeling, ofwel: Engineering.  “Deze aanpak is nog steeds de onderscheidende factor van Hydroton”, aldus Markus. “Het uitgangspunt zijn de wensen van de klant en het verzamelen van specificaties. Vervolgens starten we met het ontwerpen van een
hydraulisch schema, dat als leidraad voor het project zal gelden. Met geavanceerde software pakketten wordt het hydraulische systeem ontworpen en verder uitgewerkt. Engineering is dus alles omvattend in het werk wat wij doen.”

Specialist in hydraulische systemen

Hydroton is niet alleen leverancier van hydraulische aandrijvingen voor verplaatsingstechnieken, maar ook een grote speler in de (prefab) betonbouw. Zo levert het bedrijf maatwerk aandrijvingen voor hele productielijnen, met o.a. beweegbare stalen bekistingen, kanteltafels en alle soorten betonmallen. Daarnaast blinkt het bedrijf ook uit in hydraulische aandrijvingen voor het voorspannen van wapeningsstaal in bruggen, viaducten, kanaalplaten, heipalen en andere betonelementen. “Met een team van 30 man werken wij aan de verkoop, engineering, productie en inbedrijfstelling van hydraulische systemen, installaties en componenten. Daarnaast leveren we ouderwets goede ondersteuning op het gebied van service en onderhoud.” Vanaf 1 januari zijn alle projecten van Hydroton te zien op de nieuwe website van het bedrijf.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.