Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Trots op producten van Hollandse bodem’

‘Trots op producten van Hollandse bodem’

Hamers en grijpers voor sloop en recycling

“We zijn trots op dit mooie Nederlandse product”, zegt Joost Wassink van ACDE Nederland over de sloop- en sorteergrijpers van Zijtveld. “Vandaar dat we ze onder de originele naam verkopen en niet langer als ons eigen label. Wassink geeft meteen de nodige uitleg over de nieuwe serie compacte sloophamers van het Finse Rammer, onderdeel van Sandvik Mining and Construction.

Om bij die laatste te beginnen. “Rammer heeft een nieuwe compact serie ontwikkeld”, steekt Wassink van wal. “Deze hamers hebben als voordeel dat ze aan een brede lijn machines ingezet kunnen worden, een enorme slagkracht leveren en daarnaast een hoge slagfrequentie hebben.” 

De hamers zijn  voorzien van slangaansluitingen aan zowel de bovenkant als de achterkant van de hamer, waardoor deze breder inzetbaar zijn dan vergelijkbare modellen van andere merken. De beitels zijn zonder gereedschap te verwisselen en de hamer is voorzien van een beitelbus compleet met slagbus ineen. Hierdoor is het onderhoud nog makkelijker dan voorheen. 

Ook als retrofit

De hamers zijn bovendien modulair op te bouwen met een volledig beschermd smeersysteem, extra slijtagebescherming en Ramdata®, ook achteraf als retrofit te monteren. Dat laatste betekent dat de hydraulische hamers in de Excellence Line zijn uitgerust uit met een sensor waarmee de prestaties, maar ook het verbruik en onderhoud van de hamers overal ter wereld kunnen worden bekeken. Het zogenoemde RD3-systeem kan ook achteraf worden gemonteerd op elke Rammer sloophamer die na 2009 is gebouwd.

Wassink: “Rammer is daarmee de eerste fabrikant van uitrustingsstukken die het gereedschap standaard uitrust met externe gegevens-toegang.” RD3 verzendt alle gegevens naar de cloud. Wanneer een hamer in werking is, verzamelt Ramdata gegevens over de positie, locatie, bewegingspatronen, kanteling, temperatuur en gebruik (d.w.z. bedrijfsuren) en stuurt die data terug naar een centrale locatie.

Wassink: “Daarnaast is de hamer voorzien van een uitschakelbare loze slag beveiliging, dit ter verlenging van de levensduur van de hamer en de beitel, maar ook indien nodig uit te schakelen. Dit alles samen met de beste service en ook nog eens een zeer interessante prijsstelling, maakt Rammer the Best of the Best.” 

Met meer dan honderd modellen sloop- en sorteergrijpers is Zijtveld al sinds jaar en dag een begrip in Nederland en ver daarbuiten.

Begrip in de markt

Maar ACDE heeft meer in het assortiment dan alleen sloophamers. Ook voor andere uitrustingsstukken in de sloop en recycling kunnen bedrijven bijna 24/7 terecht in Duiven. “Neem bijvoorbeeld de grijpers van het oer-Hollandse Zijtveld”, zegt Wassink. “Met meer dan honderd modellen is Zijtveld al sinds jaar en dag een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Voor iedere machine is er een passende grijper. ACDE Nederland is dealer van de enige echte in Nederland geproduceerde Zijtveld sloop- en sorteergrijper. Lange tijd werden deze onder ons eigen label verkocht, maar wij hebben er nu voor gekozen om met trots het merk Zijtveld naar buiten te dragen om het mooie Nederlandse product kracht bij te zetten.” 

Volgens Wassink is het product volgens de kwaliteitsrichtlijnen die we mogen verwachten binnen Nederland geproduceerd. De grijper heeft zich door de jaren heen dan ook meer dan bewezen. “Tijdens onderhoud zijn onderdelen in 99 procent van de gevallen direct uit voorraad leverbaar. Een grijper af-fabriek in eigen bedrijfskleur of maatwerk behoort zeker ook tot de opties.”  

De integratie van vol-hydraulische snelwissels zorgt bij Zijtveld voor een lager gewicht en lagere grijperhoogte. “Sinds dit jaar is er ook een automatisch smeersysteem leverbaar op het product, om nog meer zekerheid te bieden aan de toch al zo robuuste Zijtveld grijper”, besluit Wassink.    ■

De hamers zijn voorzien van langaansluitingen aan zowel de bovenkant als de achterkant van de hamer, waardoor deze breder inzetbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.