Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Trillingsvrij funderen,zonder geluidsoverlast enmet minimale gronduitvoer
Nederfund is de partij voor zowel het kleine precisiewerk als voor de grote bouw- en infrastructurele projecten.

Trillingsvrij funderen,zonder geluidsoverlast enmet minimale gronduitvoer

Op projecten waarbij trillingen en geluidsoverlast tot een minimum beperkt moeten blijven, blijkt de mortelschroefpaal doorgaans een ideaal funderingssysteem. Nederfund is gespecialiseerd in het aanbrengen van deze mortelschroefpalen (en trouwens ook schroefinjectiepalen) en heeft afgelopen jaar fors geïnvesteerd in een verdere uitbreiding en verduurzaming van het machinepark.

In 2007 is Nederfund gestart met het boren van mortelschroef- en schroefinjectiepalen. Het bedrijf uit Wijchen mag zich met recht ‘specialist’ noemen op dit vlak. Het is een platte organisatie die zich gelukkig mag prijzen met kundig personeel en goede machinisten die hun vak verstaan. Een funderingsplan op papier is geduldig, maar de situatie in de praktijk kan voor onverwachte verrassingen zorgen. Nederfund is als geen ander in staat om daar flexibel op in te spelen. Alles voor een perfect eindresultaat.

De mortelschroefpaalmachine 1712 heeft een gewicht van 17 ton en is in staat om palen van maximaal 11 meter te boren.

Breed gecertificeerd

Nederfund is de partij voor zowel het kleine precisiewerk als voor de grote bouw- en infrastructurele projecten. Het bedrijf is VCA* gecertificeerd en lid van de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken). Met name de laatste jaren hebben ze fors geïnvesteerd in het machinepark. Dat maakt dat ze uit de voeten kunnen in situaties met een beperkte werkhoogte of op moeilijk bereikbare locaties, maar ook in staat zijn om op grote schaal lange palen te boren tot wel 27 meter. Ook het specialistische werk, bijvoorbeeld boren langs het spoor of in verontreinigde grond, is voor Nederfund geen enkel probleem. De medewerkers beschikken bovendien over alle benodigde certificaten.

Nieuwe stellingen

In 2022 heeft Nederfund twee nieuwe stellingen in gebruik genomen. De mortelschroefpaalmachine 1712 heeft een gewicht van 17 ton en is in staat om palen van maximaal 11 meter te boren, terwijl de 4322 met een gewicht van 50 ton palen tot een maximale lengte van 20 meter kan boren. Beide machines voldoen uiteraard aan de laatste emissienormen en zijn voorzien van een geautomatiseerd systeem voor boorregistratie. Aan de hand van die data worden boorgrafieken en -staten opgesteld zodat de geleverde kwaliteit achteraf ook aangetoond kan worden. Met deze nieuwe machines heeft Nederfund onder meer het fundament gemaakt voor het project WoonDroom in Wijchen en het plan Driegaarden in Huissen. Naast de twee nieuwe stellingen zijn er vier bestaande stellingen aanwezig, waarmee een breed scala aan funderingswerk uitgevoerd kan worden met palen in lengtes tot 27 meter.

De agenda voor de komende periode is goed gevuld. De ambitie van Nederfund is niet alleen gestaag doorgroeien, maar ook inzetten op emissieloos funderen. Momenteel is de markt nog niet zover, maar de ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.