Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
TQ377 MCG unit van TelliQ levert voertuiginformatie voor machineparkbeheer en fleetmanagement

TQ377 MCG unit van TelliQ levert voertuiginformatie voor machineparkbeheer en fleetmanagement

TelliQ heeft de TQ377 MCG op de markt gebracht. Met behulp van deze Mobile Communication Gateway (MCG) kunnen machine- en voertuigdata verzameld en doorgestuurd worden voor de monitoring van machines en voertuigen op afstand. De telematica-unit is uitgerust met WiFi en Bluetooth voor lokale connectiviteit, een 4G/GSM modem voor mobiele verbindingen, een SIM-card en een GNSS-ontvanger voor locatiebepaling. De data kunnen eenvoudig worden ingelezen in de TelliQ-oplossingen voor machineparkbeheer en fleetmanagement.

De verzameling van machine- en voertuigdata wordt steeds belangrijker voor machineparkbeheerders en fleetowners. Ze kunnen zo niet alleen registreren waar het voertuig is, maar ook welke afstanden het gereden heeft en hoeveel uren het in gebruik was. Daarnaast kunnen technische gegevens verzameld worden die gebruikt kunnen worden voor reparatie en onderhoud en gegevens over bijvoorbeeld rijgedrag en brandstofgebruik.

Hoewel de meeste zware machines en voertuigen af fabriek zijn uitgerust met boordcomputers en monitoringsystemen worden veel data door de fabrikant van de machines afgeschermd voor derden. Kleine en oudere machines hebben meestal helemaal geen voorzieningen om data te verzamelen en uit te lezen. Door installatie van de TQ377 MCG in het hele machinepark kunnen in principe alle beschikbare machine- en voertuigdata verzameld en verzonden worden. Door de data in te lezen in de TelliQ-oplossingen voor machineparkbeheer en fleetmanagement kunnen bedrijven alle machine- en voertuiginformatie ongeacht het merk of het type machine in één systeem verzamelen en toegankelijk maken. Daardoor kunnen nuttige rapportages en vergelijkingen gemaakt worden van locatie en afstanden, draaiuren, stilstand en productie, rijgedrag, brandstofverbruik en de technische staat van de machines inclusief storingsmeldingen.

De TQ377 MCG is de meest geavanceerd mobile communications gateway, die TelliQ tot nu toe op de markt gebracht heeft. De telematica-unit is uitgerust met WiFi en Bluetooth voor lokale connectiviteit, een 4G/GSM modem voor mobiele verbindingen en een GNSS-ontvanger voor locatiebepaling. De voertuigdata worden via CANbus of Ethernet verzameld. De unit heeft een op Linux-gebaseerd Operating System; voorzieningen voor interne data-opslag (512MB DDR3 SDRAM en 4GB Flash EMMC) en ingebouwde sensoren voor het monitoren van trilling.

De installatie van de TQ377 MCG is erg eenvoudig. Het systeem kan aangesloten worden op boordcomputers, motormanagement- en besturingssystemen van verschillende fabrikanten. De unit is zeer robuust en bestand tegen de zware omstandigheden met hevige trillingen, hoge temperaturen, vocht en chemicaliёn.

De units zijn CE- en FCC-gecertificeerd en hebben bovendien een E-markering, waardoor de units bruikbaar zijn in meer dan 80 landen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.