Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Totaalpakket infunderingstechnieken

S6100XLR-schoor-VO
Terracon kan overweg met alle typen paalsystemen.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Terracon Funderingstechniek

7 april 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Altijd een best for project oplossing

Met de overname van Tubex BV vorig jaar heeft Terracon Funderingstechniek zijn positie verder verstevigd in de markt. De funderingsspecialist heeft een breed scala aan oplossingen voor de kleine of beperkte ruimten tot grote en complexe funderingsvraagstukken, en kan overweg met alle typen paalsystemen. Dat resulteert altijd in een best for project oplossing voor de industrie, petrochemie, datacenters, energietransitie en de rail-civiele omgeving.

Terracon Funderingstechniek is weliswaar een 100% dochter van Strukton, maar opereert compleet zelfstandig, benadrukt directeur Benjamin Bekhof. “We zijn gespecialiseerd in advies, ontwerp en realisatie van fundatie-elementen bestaande uit zowel geboorde als geheide paalsystemen. Dat maakt dat we ingeschakeld worden voor de meest uiteenlopende projecten, zoals het realiseren van fundaties binnen de petrochemie en industrie als ook in de rail-civiele omgeving. Dat laatste is te danken aan ons specialisme in het aanbrengen van fundatiepalen op uitdagende locaties.”

Terracon heeft een breed scala aan oplossingen voor de kleine of beperkte ruimten tot grote en complexe funderingsvraagstukken.

Zeer hoog kwaliteitsniveau

Het machinepark van Terracon is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid, niet in de laatste plaats door de overname. “Voor het midden en zware segment beschikken we over maar liefst 14 funderingsmachines”, zegt Bekhof. “We bedienen de markt op een zeer hoog kwaliteitsniveau en zijn bovendien gecertificeerd voor trede 4 op de Safety Culture Ladder. Als Terracon is ons er alles aangelegen om gezamenlijk met het projectteam en/of opdrachtgever te streven naar de best mogelijke funderingsoplossing voor het betreffende project. Niet alleen voor de beoogde hoge kwaliteit, maar ook om faalkosten, uitvoeringstijd en omgevingshinder tot een minimum te beperken.”

Ambities heeft Bekhof nog te over, ondanks het brede portfolio. “Onze investeringen zijn dan ook niet gericht op een verbreding van het portfolio, maar vooral op het verduurzamen van het machinepark. Als onderneming nemen we ook op dit vlak onze verantwoordelijkheid, zodat we onze planeet leefbaar kunnen doorgeven aan volgende generaties.”

Terracon is kind aan huis in Europoort. “Momenteel zijn we met diverse stellingen aan het werk bij een grote raffinaderij in Europoort waarbij we ook de Tubex palen optimaal gebruiken. Verder zijn we bezig met het fundament van een groot datacenter en gaan we samen met onze ‘grote zus’ Strukton Rail de railomgeving verder ontdekken. Kortom, onze klanten profiteren van de voordelen van een groot concern in combinatie met de slagvaardigheid van een onafhankelijke en breed georiënteerde speler. Dat belooft veel moois voor de toekomst”, besluit Bekhof. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht